files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Komentár: Štvrtá facka už zrejme nepomôže

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce odohrali v roku 2020 na ihriskách súperov päť duelov a majú z nich hrozivú bilanciu. Podarilo sa im síce remizovať 1:1 v Ružomberku, vo zvyšných dueloch ale zaknihovali prehry s hrozivým skóre 1:22! Prehrali v Žiline s Trenčínom 1:8, v Dunajskej Strede 0:5, na Tehelnom poli so Slovanom Bratislava 0:4 a v sobotu v poslednom kole nadstavbovej časti o titul v Žiline s domácim MŠK 0:5.

Veľké šťastie, že Michalovčania mali impozantný deväťbodový záver jesennej časti. Na jar im tak ostávalo zvládnuť dva domáce zápasy s Nitrou a Pohroním (oba 1:0) a mali tak vytúžený postup do nadstavbovej časti o titul. V nej však boli suverénne najslabším celkom. Doma remizovali s Ružomberkom (1:1) aj Trnavou (2:2), vonku dostali tri výprasky. Postupne padli po výsledku 0:5 v Dunajskej Strede, pokračoval prehrou 0:4 so Slovanom Bratislava a skončili opäť prehrou 0:5, tentoraz na pôde Žiliny, ktorá nastúpila v asi najmladšej zostave, v akej proti Michalovčanov v lige niekedy hrala. A to prvých dvanásť minút jej kazil vekový priemer lúčiaci sa Viktor Pečovský...

Ten mal parádnu rozlúčku so svojou kariérou, pri ktorej mu výborne asistovali bezzubí Zemplínčania. Zverenci trénera Jozefa Majoroša duel posledného piateho nadstavbového kola absolútne nezvládli. Za všetko hovorí fakt, že Žilinčania vyslali 28 striel!!! Michalovčania hrali doslova naivný futbal. Vpredu nedokázali vymyslieť nič, chýbala im myšlienka, prehrávali jeden súboj za druhým, po stranách Žilinčania ťahali jeden útok za druhým a po hrúbkach hostí si vypracovávali jednu šancu za druhou. Michalovčania absolútne sklamali a nebyť vychýrenej mušky domácich, mohli prehrať ešte vyšším rozdielom. V jarnej časti to ale z ich strany nebolo nič nové. Podobné výkony podali aj proti Trenčínu, Dunajskej Strede, či Slovanu.

Trénerovi Jozefovi Majorošovi a hráčom nie je čo závidieť. V závere jesene výborne šľapajúce mužstvo sa pomaly rozpadá. Preč je Peter Kolesár, ktorý odíde z Michaloviec zadarmo. Na ceste preč sú aj Grič, Kira, Danko, Turík, či Carrillo, ktorí sa dosiaľ nedohodli na novej zmluve. Preč je aj motor stredu poľa Savvidis, ktorý sa v Grécku má podrobiť menšiemu operačnému zákroku. Zdá sa, že letná príprava bude opäť raz o formovaní nového mužstva. Zatiaľ, čo vlani Michalovčania aspoň zarobili za odchádzajúcich hráčov, teraz už nedostanú nič. Klenoty, o ktorých bol záujem nielen na Slovensku Peter Kolesár a Matúš Kira, totiž odídu po skončení zmlúv zadarmo. Prečo, to už je maslo na hlave niekoho iného...

Postupom do prvej šestky splnili Zemplínčania stanovený cieľ. Vyhli sa zápasom o záchranu, nadstavbu o titul si však rozhodne užiť nemohli. Či ich stopla pauza zavinená šíriacim sa koronavírusom, na to sa už nik pýtať nebude. Ani na to, akým spôsobom sa dostali do prvej šestky. Dostali sa tam a hotovo! Pokazený dojem ale bude trvať dlhšie. Napraviť ho môžu iba jedným spôsobom. Tým, že konečne zaberú aj u súpera. V utorok sa predstavia v Ružomberku v zápase play-off o Európsku ligu. Michalovčania to mali rozohrané ideálne. Po základnej časti boli na štvrtom mieste, doma v nadstavbe nastúpili proti obom súperom o lepšie umiestnenie, no zápasy nezvládli a skončili tak na šiestom mieste. Kto videl hrať v posledných zápasoch Ružomberok a kto vidí aj do vzájomných duelov týchto tímov, bude určite pred utorkovým duelom lámať nad Michalovčanmi palicu. Iba oni teraz môžu prekvapiť tým, že zabojujú o Európsku ligu a utorkový duel pod Čebraťom tak nebude pre nich tohtosezónna derniéra. Po posledných výkonoch je to ale málo pravdepodobné.

Hodnotenie Michalovčanov

Tomáš Dráb – čo z toho, že mal pred sebou päť obrancov, keď mu tí absolútne nepomohli. Čo z toho, že viackrát svoj tím podržal, keď inkasoval päť gólov. Za góly ho viniť nemôžeme, akurát pri prvom mohol vyrážať loptu skôr na stranu. Inak sa veľkej chyby nedopustil, duel v Žiline mu ale rozhodne na sebavedomí nepridal. Výsledná známka 4.

Dimitrios Konstantinidis – Žilinčania po jeho strane ťahali jeden útok za druhým, Grék navyše nepomohol ani v ofenzíve. Od legionára sa rozhodne čaká viac ako to, čo ukázal v sobotu na ihrisku. Výsledná známka 2.

Martin Kolesár – podobne ako celej obrane, ani jemu zápas nevyšiel podľa predstáv. Viackrát chýbal v dostupovaní. Na druhej strane, jemu prehru vytýkať nemožno. Stále sa najvyššiu súťaž iba učí hrať. Výsledná známka 3.

Jakub Grič – štvrtý tohtosezónny kapitán MFK bol hodený do vody. Na stopérskom poste nie je celkom doma, na jar ale patrí k tým hráčom, s ktorými je spokojnosť viac. Výsledná známka 3.

Matúš Vojtko – stále ešte mladý odchovanec michalovského futbalu neprežíva najlepšie futbalové obdobie. Každý zápas urobí nejakú chybu, platí ale pri ňom to isté, čo pri Kolesárovi. Najvyššiu súťaž sa stále iba učí hrať. Výsledná známka 2.

Alejandro Mendez – do tretice mladík s budúcnosťou. Vekovo dorastenec ukázal, že ešte celkom nedorástol na ligový futbal. Cez jeho stranu išiel jeden útok za druhým. Výsledná známka 2.

Georgios Neofytidis – v strede poľa citeľne Michalovčanom chýbal Savvidis. Jeho krajan Neofytidis prehrával jeden súboj za druhým, nedokázal podržať loptu a skončiť akciu súpera. Výsledná známka 2.

Matúš Begala – ďalší z mladíkov takisto zapadol do priemeru, vidieť ho bolo ale aspoň viac ako Neofytidisa. V prípade, že pri ňom bude hrať skúsený hráč, bude rásť aj Begala. Výsledná známka 4.

Dimitrios Popovits – najlepší z Michalovčanov. Ako jediný dokázal vpredu niečo vyprodukovať. Jeho strely sa pýtali do brány, centre si zase pýtali lepšie zakončenie. To už ale jeho chyba nebola... Výsledný známka 6.

Milan Kvocera – o niečo horšie hodnotenie ako u Popovitsa. Aj Kvocera sa vpredu snažil, často však bol osamotený. Doplatil na príliš defenzívne rozostavenie. Výsledná známka 5.

Armen Hovhannisjan – arménsky útočník vpredu sklamal. Nedokázal sa presadiť, šancu, akú mal za stavu 0:1, by mal útočník premieňať. Výsledná známka 3.

Diarra, Pásztor, Lukčo (hrali menej ako tridsať minút, ich výkony nehodnotíme) – Pásztor s Lukčom si odkrútili ligovú premiéru, Diarra možno aj svoju michalovskú derniéru.



Uverejnené: 12.07.2020 16:19:00 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.