files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa už v kompletnom zložení, trénujú aj Čiernohorky

Hádzanárky Iuventy Michalovce začali v pondelok tretiu fázu letnej prípravy pred novou sezónou v menšom zložení. Trénerovi Petrovi Dávidovi chýbala pätica legionárok. Zatiaľ, čo poľská brankárka Veronika Kordowiecká mala menšie zdravotné problémy a už v stredu bola v Michalovciach, komplikovanejšia situácia nastala s trojicou hráčok z Čiernej Hory, ktoré uviazli vo svojej domovine.

Milicu Trifunovičovu, ako aj nové posily Ivanu Godečovú s Nadou Čorovičovou nepustili do lietadla kvôli chýbajúcemu formuláru. Všetko sa už ale vyriešilo. Čiernohorky prileteli na druhý pokus a vo štvrtok začali s tréningovým procesom s tímom. „Problém bol v tom, že leteli cez Maďarsko a to nemá formulár na tranzit pre cudzincov. My sme im vybavovali formuláre pre návrat občanov z rizikových krajín. Vtedy bol čas, že sa opatrenia uvoľňovali. Bolo nám teda povedané, že to riešiť nemusíme. Tranzit mal byť bezproblémový, nebol však kvôli sprísneniu opatrení voči Čiernej Hore. Nakoniec dievčatá potrebovali formulár, ktorý je len pre maďarských občanov a dá sa odoslať iba z Maďarska. Pomohli nám známi, ktorí to vybavili a dievčatá tak mohli priletieť na druhý pokus. Na Slovensku už absolvovali potrebné procedúry, sú zdravé a môžu teda trénovať,“ opísal nám situácia s príchodom Čiernohoriek športový riaditeľ Iuventy Ján Beňadik. K jeho slovám len dodajme, že štvrtá legionárka z pobaltskej krajiny Marija Radovičová stále rehabilituje s operovaným ramenom a na Slovensko by mala prísť na prelome mesiacov.

 

Michalovské Čiernohorky: Nada Čorovičová, Milica Trifunovičová a Ivana Godečová

 Káder zrejme uzavretý, stále riešia prípravné zápasy

V Iuvente Michalovce sa však zrejme po vyriešení tohto problému nezastavia. Číha totiž na nich ďalší v podobe zápasov v letnej príprave. Rozhodnutie zväzu presunúť Final-four Slovenského pohára o týždeň neskôr zacelili dvojzápasom v Jaroslawi a proti Kielcam. Vypadol im však dvojzápas s Vácom a prípadne ďalšie sťaženie cestovania by zrejme skomplikovali aj dvojzápasy s rumunským Baia Mare. „Prípravné zápasy sme mali poriešené už v máji, no ukazuje sa, že ich budeme riešiť aj naďalej,“ odpovedá športový riaditeľ Iuventy a vzápätí k tejto téme dodáva. „Nie je to jednoduchá situácia. Stále čakáme na spätnú väzbu od rumunského klubu. V najbližších dňoch sa rozhodneme, čo s tým spravíme. Aj preto stále riešime aj ďalší zápas s Kisvárdou, ktorú tu privítame budúci piatok. Ako som povedal, chceli sme to mať uzavreté v apríli, či v máji, no zdá sa, že to bude „živé“ až do konca. Dôležité je, že sme dokázali nahradiť víkend, kedy sa mal odohrať Slovenský pohár.“

Čo sa týka kádra dvanásťnásobného slovenského majstra, ten by už výraznejšími zmenami prejsť nemal. Nateraz platí, že Iuventu posilnili štyri hráčky – Martina Popovcová z Prešova, Valéria Dulinová Z Hlohovce a Čiernohorky Nada Čorovičová a Ivana Godečová. „Ide o typy hráčok, ktoré sme do kádra potrebovali. Čiernohorské dievčatá sme si vytypovali, boli u nás na skúške a uspeli. Godečová prakticky od šestnástich rokov funguje v top európskom družstve. V Podgorici hrala aj zápasy Ligy majstrov. Čorovičová bola zase už v dvadsiatich rokoch líderkou svojho tímu. Od oboch si určite sľubujeme skvalitnenie kádra,“ poznamenáva Beňadik, ktorý ďalšie zmeny v kádri už neočakáva. „Nikdy nehovor nikdy, no momentálne to vyzerá, že nie. Naša predstava bola, že to družstvo má vyzerať tak, ako teraz. Skôr ako káder teraz riešime presuny cez hranice počas prípravy. Momentálne máme posty minimálne zdvojené, k dispozícii sú aj mladé hráčky, ktoré plnia úlohy trojky na poste. Práve takto sme to chceli a momentálne sa ďalšími posilami nezaoberáme,“ dodáva na záver Beňadik.

Peter Brendza



Uverejnené: 11.07.2020 13:21:37 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.