files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa s novou posilou, prichádza Čiernohorka Godečová

Štvrtou posilou Iuventy Michalovce pred nastávajúcou sezónou sa stala devätnásťročná čiernohorská pivotka Ivana Godečová.

Rodáčka z Podgorice patrí medzi najväčšie talenty vo svojej krajiny. V drese Budučnosti debutovala už ako šestnásťročná, o dva roky neskôr už bola aj v seniorskej reprezentácii. Mimochodom, predstavila sa aj v kvalifikačnom zápase Slovensko – Čierna Hora (24:27), ktorý sa v júni roka 2018 hral v Michalovciach. Godečová sa dokonca jedným gólom zapísala do streleckej listiny. Iuventa tak vo svojom kádri má momentálne osem legionárok. Poľku Kordowieckú a trojicu Ukrajiniek Jablonská, Kompaniecová, Dmytrenková dopĺňa štvorica hráčok z Čiernej Hory (Radovičová, Trifunovičová, Čorovičová, Godečová).

Devätnásťročná rodáčka z Podgorice je už štvrtou letnou akvizíciou slovenského ženského hádzanárskeho majstra. Najskôr Iuventa podpísala dve slovenské reprezentantky Martinu Popovcovú a Valériu Dulinovú, nedávno sa vedenie klubu dohodlo na zmluve aj s ďalšou Čiernohorkou, spojkou Nadou Čorovičovou. Godečová je už štvrtou hráčkou z tejto balkánskej krajiny. Už minulú sezónu v Michalovciach hrávali kridelničky Maria Radovičová a Milica Trifunovičová, teraz sa k ním pridali aj Čorovičová s Godečovou. „Hráčky z tejto krajiny sa nám osvedčili. Ich mentalita nám vyhovuje. Rady na sebe pracujú a posúvajú sa ďalej. To nám vyhovuje,“ poznamenáva tréner Iuventy Peter Dávid a športový riaditeľ Iuventy Jan Beňadik dodáva. „O Godečovú sme mali záujem dlhšie. Po odchode Vladimíry Kišíkovej sme vedeli, že potrebujeme vystužiť aj post pivota. To sa nám verím podarilo jej angažovaním. Ide o kvalitnú mladú hráčku, ktorá bola vo svojej krajiny vyhlásená za najlepšiu hráčku v mladom veku. Navyše, síce má iba devätnásť rokov, už má za sebou desiatku duelov v Lige majstrov.“ My len dodajme, že oproti minulej sezóny už dres Iuventy nebudú obliekať tri hráčky – Vladimíra Kišíková, Martina Pustá a Ivona Michalcová. Zatiaľ, čo Michalcová s Pustou sa rozhodli študovať na vysokej škole, Kišíkovej sa skončila zmluva a na novej sa nedohodla.



Uverejnené: 08.07.2020 08:26:55 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.