files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovce: Rekonštrukcia Zlatého Býka

V týchto dňoch sa v Michalovciach rekonštruuje historická budova Zlatého Býka. Tá sa uskutočňuje na základe projektu s názvom Umením búrame hranice v programe cezhraničnej spolupráce 2014 – 2020 Hungary-Slovakia-Romania-Ukraine. Zrekonštruovaný Zlatý Býk  by mal byť otvorený začiatkom roka 2021. V jeho priestoroch by mali vzniknúť okrem iného aj Mestská galéria a moderné turistické informačné centrum.

Vďaka projektu Through Art we Ruin Borders prejde rekonštrukciou predná časť budovy Zlatý býk. Po kladnej verifikácii procesu verejného obstarávania sme s víťaznou firmou Reinter, s.r.o.,  podpísali zmluvu o dielo a 6. apríla odovzdali stavenisko. „Boli realizované búracie práce, bol prehĺbený suterén, kde bude vytvorený depozitár obrazov. V suteréne bolo zrealizované otlčenie omietok, injektáž a izolácia stien, spevnenie základov podbetónovaním a pribetónovaním. Na prízemí boli vybúrané priečky, podhľady, boli vysekané otvory a vymurované nové priečky,“ píše sa na stránke mesta.

V súčasnosti prebieha verifikácia  verejného obstarávania na vybavenie a zariadenie priestorov budúcej galérie a turistického informačného centra, po vysúťažení bude v novozrekonštruovaných priestoroch inštalovaný kamerový systém, galerijný systém, nábytok, ozvučenie, prezentačný systém a potrebné IKT vybavenie. „Galériu a turistické informačné centrum by sme chceli otvoriť začiatkom roku 2021. Počas celého roka 2021 a v rámci projektu sa budú v nových priestoroch realizovať cezhraničné podujatia v oblasti umenia a kultúry – cezhraničné výstavy výtvarného a sochárskeho umenia, stretnú sa umelci zo zúčastnených krajín na maliarskych a sochárskych sympóziách, budú prebiehať cezhraničné Otvorené tvorivé dielne pre obyvateľov a návštevníkov regiónu, v ktorých lektori zo susednej krajiny predstavia kúsok svojej histórie, naučia záujemcov historické regionálne techniky a inovatívne výtvarné techniky,“ pokračuje mesto na svojej stránke.




Uverejnené: 07.07.2020 09:01:41 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.