files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Komentár: Športové srdce nielen Zemplína

Už dlhšie sa hovorí, že Michalovce sú srdcom Zemplína. Regiónu, v ktorom sú najväčším mestom. Mesto so zhruba 40 000 obyvateľmi sa ale môže pýšiť aj iným honorom. V roku 2019 bolo Európskym mestom športu a vôbec to nebola náhoda. Michalovce sú totiž kľudne môžeme povedať strediskom športu na východnom Slovensku. Aspoň čo sa týka najvyšších súťaží.

Veľa novinárskych kolegov sa ma pýta na to, ako je možné, že menšie mesto dokáže v tomto smere predčiť aj metropoly. Nemusíme chodiť ani ďaleko. Zatiaľ, čo Michalovčania majú hádzanárske majsterky Slovenska, či najvyššiu futbalovú a hokejovú súťaž, napríklad v Prešove je na vrchovej úrovni iba mužská hádzaná, no a v Košiciach sa teší najväčšej pozornosti seniorský hokej, ktorý sa ale teraz otriasa v základoch. Odpoveď je jednoduchá. V Michalovciach sú skoro všetci ako jedna rodina. Napríklad hokejová Dukla. Na galavečeri sa zúčastnilo skoro 150 partnerov. Nie je to závislé od jedného sponzora. Tých je viac a každý prispieva tak, ako si môže dovoliť. Motivujú tým aj ďalších, ktorí sa chcú podieľať na športových úspechov mesta. Niekedy je menej viac a vážiť si menej sa vypláca. 

Prečo to nefunguje v ostatných mestách? Kde je príčina takého to stavu? Tú vidíme hlavne v podpore samosprávy. Michalovská dlhodobo šport podporuje. Finančne hlavne mládež, no finančnými prostriedkami sa podieľa aj na chode hokejovej Dukly a futbalového MFK Zemplín, ktorí sú už etablovaní v najvyšších súťažiach. Svoju ochotu ukázala aj v týchto dňoch, kedy mestské zastupiteľstvo vylúčilo kvôli koronakríze škrty vo financiách pre športové kluby. Kluby teda dostanú to, čo mali sľúbené aj napriek tomu, že Michalovce rovnako ako iné mestá výrazne zasiahli výpadky z rozpočtu kvôli koronakríze. Aj preto každý Michalovciam šport závidí. Michalovce nie sú len srdcom Zemplína, ale momentálne aj celého slovenského športu...

Peter Brendza



Uverejnené: 05.07.2020 09:35:50 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.