files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Návrat na futbalové trávniky s obmedzeným počtom divákov. Na štadión sa dostanú iba najrýchlejší!

Po viac ako troch mesiacoch si športový fanúšik v Michalovciach môže opäť vychutnať futbal na najvyššej úrovni. V nedeľu od 18.00 hod. privítajú hráči MFK Zemplín Michalovce aj pred televíznymi kamerami RTVS 2 MFK Ružomberok. Práve televízny prenos zrejme bude dôležitý pre viacerých fanúšikov. Tí sa kvôli obmedzeniam vlády totiž na štadión len tak ľahko nedostanú!

"hokejovavystroj"

Nezmyselné opatrenie 500 ľudí na podujatia platí do konca júna. Doplatili na to aj Michalovčania, ktorí oba svoje nadstavbové zápasy odohrajú v šiestom kalendárnom mesiaci. „Do celkového počtu 500 ľudí treba zarátať hráčov, trénerov, funkcionárov, rozhodcov, delegátov, novinárov, televízne štáby, personál klubu, usporiadateľov, podávačov lôpt, hasičov, či zdravotníkov. Samozrejme, nemôžeme zabudnúť ani na partnerov klubu. Po odpočítaní týchto ľudí sa dostaneme zhruba na číslo 250 a práve toľko fanúšikov by sa mohlo dostať na štadión,“ informuje nás v tlačovej správe PR manažér MFK Zemplín Michalovce Filip Kaľavský.

Ktorým divákom ale umožniť vstup na zápas? „Je to ťažké rozhodnutie. My sme sa rozhodli uprednostniť permanentkárov, no keďže sme ich predali skoro tisíc, ani z nich sa všetci na štadión nedostanú. Máme pripravený bonus balíček po dve VIP vstupenky v hodnote 99 eur. Balíčkov je desať. Dvadsať lístkov dávame nášmu fanklubu a zvyšných 210 rozdelíme medzi najrýchlejších permanentkárov,“ zdôrazňuje Kaľavský a následne dodáva. „Nie je v technickej ani personálnej kapacite klubu zabezpečiť iný a spravodlivejší spôsob určenia, kto môže, a kto nemôže prísť na futbal. Premýšľali sme aj nad losovaním permanentiek, resp. výberom určitých čísel, poprípade len nad čistým predajom vstupeniek na tento zápas, ale tieto možnosti sme zavrhli, pretože ani jedna možnosť by nebola spravodlivá a férová voči tým, ktorí si už za zápasy zaplatili. Takisto nerozlišujeme, či je daná permanentka na krytú alebo nekrytú tribúnu, taktiež nerozlišujeme či ju máte od zamestnávateľa alebo vám ju niekto daroval. Len musí byť platná na túto sezónu. Ten kto má rád futbal a chce vidieť Zemplín, tak mu nebude vadiť postáť si v rade. Tu sa ukážu fanúšikovia, ktorí sú ochotní kvôli Zemplínu prísť na štadión o niečo skôr ako len päť minút pred výkopom. Kto skôr príde, ten má väčšiu šancu.“

Kompenzácia držiteľov permanentiek za neodohraté zápasy

Situácia okolo koronavírusu zasiahla aj do finančnej stránky futbalových klubov. Príjmy sú závislé od predaja hráčov, sponzoringu ale aj permanentiek a vstupného. Každý jeden klub sa musel uskromniť, niektorí majitelia to riešili razantne, napríklad ako v Žiline, a niektoré sa snažili dohodnúť so svojim futbalistami a prečkať najťažšie chvíle. „Uvedomujeme si, že divák si zakúpil permanentku na celú sezónu a podľa pôvodného harmonogramu mal ešte vidieť päť domácich zápasov. Nakoniec budú len dva zápasy, aj to s obmedzenou kapacitou,“ smutne konštatuje PR manažér MFK Zemplín. Klub pripravil tri možnosti refundácie permanentiek. Prvou je vrátenie peňazí v hotovosti. „Možnosť, ktorú zo zákona musíme ponúknuť, ale pre klub bude dosť bolestivá. V prípade, že sa takto fanúšikovia rozhodnú, je potrebné vyplniť formulár (v dostatočnom časovom predstihu bude zverejnený), ktorý si stiahnete na našej stránke v záložke permanentky, vyplníte ho, a spolu s permanentkou doručíte na sekretariát MFK Zemplín Michalovce (osobne alebo poštou). Klub má podľa novely zákona na vrátenie finančnej čiastky za neuskutočnené podujatia 13 mesiacov. Kompenzácia permanentiek sa nevzťahuje na permanentky, ktoré boli darované zamestnávateľom, ale len na permanentky fyzicky zakúpené v pokladni pred začiatkom sezóny. Permanentky, ktoré pre svojich zamestnancov zabezpečovali spoločnosti alebo firmy, tak v tomto prípade sa kompenzácia rieši cez sekretariát klubu, priamo s ekonomickým oddelením danej spoločnosti, kde sa bude vychádzať z fakturovanej sumy za celý balík permanentiek,“ podotýka Kaľavský.

Druhou možnosťou je zľava z budúcosezónnej permanentky. „Ak sa fanúšik rozhodne, že si kompenzáciu uplatní zľavou z budúcosezónnej permanentky, tak na základe tohtosezónnej permanentky, ktorú predloží pri nákupe novej, mu bude započítaná zľava z novej permanentky. Výška zľavy bude záležať od typu permanentky, tzn., že či je na krytú, nekrytú, alebo je to dôchodcovská permanentka,“ pokračuje Kaľavský v tlačovej správe. Ceny permanentiek na novú sezónu budú zverejnené približne 28. júla 2020. Nová sezóna Fortuna ligy by podľa všetkého mala začať v sobotu 15. augusta 2020. Treťou možnosťou je venovanie kompenzácie klubu. „Hráči ukázali charakter, a že chápu vážnosť situácie a individuálne sa dohodli s klubom a uskromnili sa v týchto neočakávaných časoch a pristúpili na zníženie platov počas trvania koronakrízy. Aj týmto spôsobom by sme chceli apelovať na fanúšikov o podporu klubu. Tou malou čiastkou prispejete na to, aby samotný klub prežil toto ťažké obdobie a aj naďalej pôsobil v najvyššej futbalovej súťaži a prinášal radosť,“ pokračuje Kaľavský. Pre tých, ktorí sa uskromnia má klub pripravené prekvapenie. „Pred začiatkom sezóny dáme vyrobiť plastovú tabuľu o veľkosti A1, na ktorej budú mená všetkých ozajstných fanúšikov, ktorí sa vzdali nároku na kompenzáciu a takýmto spôsobom podporili svoj klub. Táto tabuľa bude umiestnená v priestoroch štadióna a bude pripomínať jar 2020 a tieto neľahké časy, ktoré postihli futbal na celom svete,“ dodáva Kaľavský.

Peter Brendza



Uverejnené: 19.06.2020 15:03:55 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.