files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla zbrojí aj naďalej, v jej drese aj Gabriel Spilar a Samuel Takáč

Hokejový klub Dukla Ingema Michalovce naďalej pokračuje v zbrojení pre ďalšiu sezónu. Prostredníctvom oficiálnej stránky tentoraz predstavil dvoch útočníkov, s ktorými sa dohodol na zmluvách. Ide o Gabriela Spilara, ktorý dres „líšok“ obliekal aj v lanskej nedokončenej sezóne. Novou posilou je 28-ročný center Samuel Takáč, ktorý naposledy hral v rodnom Poprade. Pre Takáča nie je michalovské pôsobisko neznámou, keďže tu odohral v sezóne 2013/14 v play-off v rámci striedavého štartu z Popradu šesť duelov.

"hokejovavystroj"

Vedenie klubu tak naďalej pokračuje v predstavovaní hráčov pre nasledujúcu sezónu. Podpis na zmluve už má od štrnástich. Ide o brankárov Tomáša Tomeka (naposledy pôsobil vo Zvolene) a Vladimíra Glosára, obrancov Jána Ťavodu, Sameli Ventelu, Slovinca Juriho Repeho naposledy hrajúceho v Košiciach či Vladimíra Mihálika, ktorý spolu s útočníkmi Marekom Bartánus, a Jordanom Hickmottom obliekali v nedokončenej sezóne dres Banskej Bystrice. Dukla sa dohodla na zmluve aj s ďalším útočníkom Tomášom Matouškom naposledy pôsobiacom v Slovane Bratislava a nové zmluvy podpísali aj opory z lanskej sezóny Ville Korhonen, Matej Giľák a Peter Galamboš.

Kariéra Samuela Takáča je spätá prevažne s rodným Popradom, kde hrával až do sezóny 2014/15. Následne odišiel na tri roky do Francúzska, kde si jednu sezónu zahral za GAP a dve za Lyon. Pred dvoma rokmi sa znova vrátil do Popradu, kde v 57 zápasoch zaznamenal 35 kanadských bodov za 18 gólov a 17 asistencií. Ďalších šesť bodov pridal v play-off. Pre popradského rodáka nie sú Michalovce neznámou, keďže tu hral v rámci striedavého štartu aj v sezóne 2013/14. V šiestich dueloch zaznamenal solídnych sedem kanadských bodov za 2 góly a 5 asistencií.

 

Michalovský dres bude v nastávajúcej sezóne obliekať aj Gabriel Spilar. Onedlho štyridsaťročný kridelnik aj v lanskej nedokončenej sezóne ukázal, že stále má na ľade svojmu tímu čo dať. Šikovný útočník, ktorému v roku 2002 iba tesne unikla účasť na majstrovstvách sveta a teda aj zlatá medaila, na Slovensku okrem rodných Košíc pôsobil aj vo Zvolene, Žiline, Nitre, Slovane Bratislava, či Liptovskom Mikuláši. Okrem toho hral aj v nadnárodnej KHL za Barys Astana a zahral si aj v najvyšších súťažiach v Česku (Zlín, Sparta Praha) a Fínsku (Blues a Sport). V nedokončenej sezóne 2019/20 odohral za Michalovce 36 duelov s bilanciou 19 kanadských bodov za 5 gólov a 14 asistencií. Spilar je päťnásobným majstrom Slovenska. Z titulu sa tešil trikrát v Košiciach a raz vo Zvolene a Žiline.



Uverejnené: 17.06.2020 10:16:14 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.