files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Košický kraj otvorí župné stredné školy až v septembri

V zmysle vyhlásenia ministra školstva  o znovuotvorení stredných škôl na báze dobrovoľnosti Košický samosprávny kraj už v tomto školskom roku neotvorí stredné školy, ktorých je zriaďovateľom.

"hokejovavystroj"

Na všetkých 64 župných stredných školách bude vzdelávanie do konca júna prebiehať dištančnou formou. „Čo sa týka ochrany zdravia našich žiakov, v tomto sme od začiatku nastavili pravidlá prísnejšie ako štát. Spolu s bratislavskou župou sme ako prví zatvorili naše stredné školy. Tieto opatrenia sa ukázali ako správne, v rámci nášho kraja sme prvú vlnu pandémie zvládli výborne. Ochrana verejného zdravia je pre nás stále prioritou. Nakoľko v druhej polovici júna už učitelia zvykliuzatváraťznámky, konali sa klasifikačné porady, zasadali predmetové komisie a záver mesiaca tradične patril školským výletom alebo branným cvičeniam, rozhodli sme sa, že vyučovanie už v tomto školskom roku na našich stredných školách neobnovíme,“ informoval predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Školy budú pre žiakov otvorené iba 30. júna, kedy si prídu po koncoročné vysvedčenia. Tradičný kultúrny program spojený s koncom školského roka sa však na školských dvoroch a v telocvičniach konať nebude. Košický samosprávny kraj zároveň 30. júna posilní prímestskú autobusovú dopravu, a to v ranných a dopoludňajších časoch, kedy budú žiaci dochádzať do škôl. Školské učebnice odovzdajú študenti až na začiatku nového školského roka,v septembri. „Vzhľadom na to, že vyučovanie už v tomto školskom roku na župných školách neobnovíme, zatvorené ostávajú aj školské internáty a jedálne,“ dodal Trnka. Ak si žiaci budú chcieť v priebehu júna vyzdvihnúť v školách alebo v školských zariadeniach osobné veci, bude to možné, ak sa ohlásia vopred a budú dodržiavať hygienické opatrenia. Vyučovanie na stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja je prerušené od 9. marca. Od 16. marca bol výchovno-vzdelávací proces prerušený plošne ministerstvom školstva.

"hokejovavystroj"



Uverejnené: 16.06.2020 12:47:43 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.