files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tomek pred životným prestupom: Ponuka Michaloviec bola rýchla a férová

Michalovská Dukla Ingema naďalej pokračuje v zbrojení na novú sezónu. Ani jeden tím z najvyššej Tipsport ligy zatiaľ nezaznamenal toľko príchodov, ako lanský nováčik. V jeho sieti uviazli napríklad aj slovenskí reprezentanti Marek Bartánus s Vladimírom Mihálikom a Tomášom Matouškom, či jeden z najobávanejších útočníkov ligy Jordan Hickmott. Naposledy vedenie klubu predstavilo brankársku dvojicu. Adama Trenčana s Filipom Surákom by mali nahradiť Tomáš Tomek prichádzajúci zo Zvolena a odchovanec michalovského hokeja Vladimír Glosár.

Rodený Záhorák Tomáš Tomek tak putuje až na úplne iný koniec republiky. Po rodnej Skalici, Piešťanoch, Žiline a Zvolene sa presúva ďalej na východ, až k najvýchodnejšiemu účastníkovi Tipsport ligy. „Presvedčil má záujem klubu. Ponuka bola rýchla a férová,“ skonštatoval brankár s reprezentačnými skúsenosťami Tomáš Tomek, ktorý bol v kontakte s Michalovcami aj vlani. „Volal mi manažér Peter Tirpák, no bol som už dohodnutý so Zvolenom. Teraz sme náš kontakt oživili a po druhýkrát sme sa už dohodli. Veľmi sa teším na Michalovce, ako aj fanúšikov, keďže na zápasy tu chodilo približne 4000 ľudí. V súčasnosti síce môže na štadión tisícka, ja ale verím, že sa to do začiatku súťaže zmení a divák nebude v tomto obmedzovaný,“ pokračuje Tomáš Tomek.

Tridsaťjedenročný brankár príde na Zemplín na začiatku prípravy, ktorej štart majú „ingemáci“ naplánovaný na desiateho augusta. Práve v ôsmom mesiaci roka ho čaká aj ďalší prestup. „Čaká ma svadba. Netrpezlivo čakáme na miesto, kde bude oslava. Všetko vyzerá nádejne. Obmedzenia sa postupne uvoľňujú a malo by to byť v pohode,“ smeje sa Tomáš Tomek, ktorý zatiaľ svadobnú cestu neplánuje. Na druhej strane, spolu so snúbenicou by mohli ísť k slovenskému moru, ako prezývajú Zemplínsku šíravu. „Veru. Môžeme ísť na Zemplínsku šíravu, alebo na Ukrajinu,“ smeje sa 31-ročný Záhorák. „Keď som sem išiel v pondelok podpísať zmluvu tak som videl na značkách napríklad aj Užhorod. Ja sa ale teším na spoznávanie východu. Hokej sa hrá všade, či je to západ, alebo východ,“ pokračuje Tomek, ktorý sa už teší na spoluprácu s o desať rokov mladším Vladimírom Glosárom. „Dúfam, že budeme spolu vychádzať. Zatiaľ sme nemali tú česť sa spolu stretnúť. Verím, že to bude dobré.“

Glosár verí, že šancu dostane

Na Vladimíra Glosára išlo v sezóne 2018/19 v prvej lige suverénne najviac striel. Odchovanec michalovského hokeja hájil farby suverénne najslabšieho celku v súťaži, rezervy Nových Zámkov. Aj napriek veľkému počtu gólov neuniklo pozornosti odborníkov aj jeho viacero zákrokov. Michalovčania sa mu vlani rozhodli dať šancu a neoľutovali. Glosár sa síce do bránky ani raz nedostal, no trénerov zaujal prácou na tréningu. „Som veľmi rád, že ma Michalovčania sledovali a opäť sme sa dohodli na zmluve. Síce som v najvyššej súťaži neodchytal ani jednu minútu, no na tréningu som poctivo pracoval. Ďakujem klubu za šancu a verím, že tentoraz sa už do bránky dostanem,“ podotýka bez piatich centimetrov dvojmetrový brankár.

V hre ešte príchod jedného brankára?

Vlani pracoval tréner brankárov Imrich Petrík s troma golmanmi – Adamom Trenčanom, Vladimírom Glosárom a Filipom Surákom. V novej sezóne má Dukla podpísaných zatiaľ dvoch brankárov. Ich počet sa ale ešte môže zmeniť. „Nateraz nevylučujeme nič. Ani to, že ostanú iba títo dvaja, ani to, že príde ešte niekto nový, no ani to, že sa dohodneme s jedným z dvojice brankárov, ktorí tu chytali vlani. Uvidíme ako sa vyvinie situácia na trhu, ktorý neustále sledujeme. Zatiaľ sme dohodnutí s dvojicou Tomek – Glosár,“ priamo odpovedal na našu otázku manažér klubu Peter Tirpák.

Peter Brendza



Uverejnené: 11.06.2020 17:12:27 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.