files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zabojujú Michalovčania o pohárovú Európu?

Po viac ako troch mesiacoch v sobotu 13. júna na Slovensku reštartujeme najvyššiu futbalovú súťaž. V nej sa stihla odohrať základná časť, pred nadstavbovou časťou Fortunu ligu stopol koronavírus. Po jej reštarte sa neodohrá plných desať kôl, ale skrátená verzia vo forme piatich zápasov. V nich sa bude rozhodovať o titule (ten zrejme obháji bratislavský Slovan), o tíme, ktorý si zahrá s víťazom druhej ligy baráž, no takisto aj o účastníkoch v pohárovej Európe.

Dôležitý duel v Dunajskej Strede

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa po druhýkrát v rade prebojovali v nadstavbovej časti medzi lepšiu šestku. Čakajú ich teda zápasy v skupine o titul, v ktorých pôjde oveľa. Zverenci trénera Jozefa Majoroša sú totiž reálne v hre o pohárovú Európu. V nej si s určitosťou zahrajú Slovan Bratislava a Žilina. Tretie miesto a tým pádom tretiu miestenku do Európy držia v rukách hráči Dunajskej Stredy, ktorí majú pred dvojicou prenasledovateľov Michalovcami a Trnavou osembodový náskok. „Bude to pre nás náročné zmazať osembodové manko, no chceme sa o to pokúsiť. V sobotu sa predstavíme práve v Dunajskej Strede. Keď sa nám podarí tam vyhrať, pred zostávajúcimi štyrmi kolami budeme strácať päť bodov, čo sa zvládnuť dá. Navyše je tu možnosť zabojovať o Európsku ligu aj prostredníctvom baráže, ktorá sa bude hrať ak Dunajská Streda či Slovan vyhrajú Slovnaft Cup. Šanca na Európu teda je,“ poznamenal tréner Zemplínčanov Jozef Majoroš.

Dvakrát doma, trikrát vonku

Ako spomenul Majoroš, michalovské ambície na pohárovú Európu by sa výrazne zvýšili v prípade sobotňajšieho bodovania na Žitnom ostrove. V ďalších dvoch kolách sa totiž predstavia doma, keď privítajú Ružomberok a Trnavu a na domácej pôde sú Zemplínčania v tejto sezóne silní. „Vo všetkých zápasoch, ktoré nás čakajú, teda nielen v prvých troch, ale aj vo zvyšných dvoch v Bratislave a v Žiline, sa budeme snažiť na ihrisku odovzdať maximum,“ zdôrazňuje Majoroš, ktorý sa nechcel zaoberať tým, že Michalovčania sú hendikepovaní, keďže na domácej pôde odohrajú v skrátenej nadstavbovej časti iba dve kolá a vonku tri. „Tak sa rozhodlo, my s tým neurobíme nič. Je zbytočné nad tým polemizovať. Musíme sa sústrediť na to, aby sme bodovali aj u súperov. Ako hovorím, urobíme všetko preto, aby sme zabojovali o čo najlepšie umiestnenie.“  

Bez Petra Kolesára, no so všetkými legionármi

Michalovčanom už v zostávajúcich piatich kolách nadstavbovej časti nepomôže ofenzívny stredopoliar Peter Kolesár. Slovenskému reprezentantovi do 21 rokov končí pätnásteho júna zmluva a na jej predĺžení sa s klubom nedohodol. Zmluvy koncom júna končia aj ďalšej sedmičke hráčov (Kira, Žofčák, Turík, Danko, Grič, Carrillo, Diarra), tí by ale mali hrať. Tréner Jozef Majoroš na druhej strane ale bude mať k dispozícii všetkých legionárov, keďže tí počas prestávky nešli domov a vyhli sa tak karanténe.

Program zápasov MFK Zemplín v nadstavbovej časti o titul
1. kolo: FK DAC 1904 Dunajská Streda - Michalovce (sobota 13. júna o 20.00 hod. - priamy prenos Orange Sport).
2. kolo: Michalovce - MFK Ružomberok (nedeľa 21. júna o 18.00 hod. - priamy prenos RTVS).
3. kolo: Michalovce - FC Sparta Trnava (sobota 27. júna o 18.00 hod. - priamy prenos RTVS).
4. kolo: ŠK Slovan Bratislava - Michalovce (sobota 4. júla o 18.00 hod. - priamy prenos RTVS).
5. kolo: MŠK Žilina - Michalovce (sobota 11. júla o 18.00 hod. - priamy prenos Orange Sport).

Peter Brendza



Uverejnené: 11.06.2020 12:16:32 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.