files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tisícka je ďalším klincom do rakvy profesionálneho športu

To, o čom sa hovorilo už dlhšie, je od včera realitou. Aspoň nateraz. Premiér Igor Matovič rázne potvrdil, že športové a kultúrne podujatia budú až do konca roka v obmedzenom režime a zúčastniť sa ich bude môcť iba tisíc ľudí.

Niekomu tento počet stačí, no niektorým to spôsobí vážne problémy. Doplatia na to hlavne športové kluby, ktoré sú už beztak atakované najskôr koronavírusom, s ktorým súvisí zrušenie ich zápasov, teraz koronakrízou a možným odlivom partnerov, no a nateraz poslednou ranou je obmedzenie počtu divákov do konca roka (to už nepíšem o zákone o športe, ktorý profesionálnemu športu takisto nepomáha). Nikto nepozerá na to, že príjem zo vstupného je jedným z najväčších príjmov klubov. Toto rozhodnutie môže byť zásadné, môže spôsobiť koniec profesionálneho športu na Slovensku. Spomenutá tisícka je totiž iba ďalším klincom do jeho rakvy.

Na jednej strane sa dá chápať obava vlády a krízového štábu z druhej vlny koronavírusu, ktorá sa očakáva v najbližších mesiacoch. Dá sa chápať, že chcú brániť zdravie Slovákov a chcú si takisto udržať súčasné postavenie vo svete, ktoré je aj ich zásluhou. Na druhej strane sa tu už ale nepozerá na to, že profesionálny šport je závislý aj na príjmoch zo vstupného. Kluby, ktoré mali návštevnosť viac ako 3000 divákov na zápasoch, po tomto rozhodnutí výrazne zaplačú. Prídu totiž o značný príjem, s ktorým ich rozpočty počítali. Na mieste je otázka. Nie je to predčasné rozhodnutie? Ani Taliansko, kde sú nakazené státisíce ľudí, nevydalo takéto rozhodnutie pol roka dopredu! Za ten čas sa môže zmeniť veľmi veľa. Aj rozhodnutie kompetentných. Dokedy sa ale ich názor zmení, môže to mať fatálne dôsledky pre šport. Kluby totiž peniaze nenájdu len tak na zemi. Dokedy ešte budú ekonomicky zmietané a kedy im bude umožnené konečne sa aj nadýchnuť? 

Peter Brendza



Uverejnené: 02.06.2020 17:32:49 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.