files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Košický samosprávny kraj posilnil spoje prímestských autobusov

Košický samosprávny kraj od pondelka, 1. 6. 2020, posilnil prímestskú autobusovú dopravu, ktorá v kraji aktuálne funguje v prázdninovom režime. Dôvodom posilnenia spojov je obnovenie dobrovoľnej školskej dochádzky žiakov prvého stupňa a piateho ročníka základných škôl. Samotné pridávanie spojov Košický kraj realizoval na základe požiadaviek jednotlivých miest a obcí, ako aj na základe požiadaviek riaditeľov škôl v spolupráci s IDS Východ, s.r.o. a zmluvnými dopravcami ARRIVA Michalovce a Eurobus a.s.

„Dnešným dňom došlo k obnoveniu dobrovoľnej školskej dochádzky, na čo sme sa snažili reagovať aj pridaním autobusov. Košický samosprávny kraj preto oddnes posilnil spoje spolu na 50-ich linkách. Celkovo tak naše autobusy vykonajú o 1 100 kilometrov denne viac ako doposiaľ. Pridanie spojov sme realizovali najmä v prípadoch, ak neexistoval iný spôsob verejnej dopravy žiakov do a zo školy,“ informoval predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Na základe požiadaviek od miestnych samosprávdošlo k posilneniu hlavne ranných a poludňajších spojov. K zmene došlo napríklad na linkách z Košíc do obcí v okrese Košice-okolie ako Sady nad Torysou, Olšovany, Myslava, Budimír, Hrašovík či Ďurďošík, ale aj liniek smerujúcich do Spišskej Novej Vsi z Letanoviec a Jamníka. Posilnené boli aj spoje zo Sloviniek, Spišských Vlách a Kluknavy do Krompách aj liniek smerujúcich z menších obcí do Rožňavy, Michaloviec aj Trebišova. V rámci Košického samosprávneho kraja ostáva naďalej v platnosti prázdninový režim. Košický samosprávny kraj posudzoval každú požiadavku mesta, obce o pridanie spojov individuálne, a to na základe podkladov od základných škôl o plánovaných počtoch žiakov.  Čo sa týka personálneho zabezpečenia posilnených liniek, využití budú najmä disponibilní vodiči, ktorí sú v práci. O všetkých vykonaných zmenách v cestovnom poriadku prímestskej autobusovej dopravysú cestujúci informovaní na webových stránkach dopravcov. Konkrétne spojenie si môžu vyhľadať na www.cp.sk.



Uverejnené: 01.06.2020 19:18:53 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.