files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hádzanárky Iuventy do spoločného tréningu od prvého dňa, Dukla zrejme až od augusta

Vláda SR po pondelkovom zasadnutí konzília odborníkov rozhodla, že od stredy 20. mája umožní hromadné podujatia s účasťou maximálne 100 ľudí a pre organizované športové kluby sprístupní vnútorné športoviská a plavárne. Čo to znamená pre michalovské kluby v najvyšších súťažiach a ako to zmení ich prípravy?

Prípadný reštart zrejme bez divákov

Momentálne najviac sa to týka futbalistov MFK Zemplín. Tým ako jediným dosiaľ nezrušili ale iba pozastavili súťaž, ktorá by sa mala reštartovať 6. júna. To je ale na rozhodnutí Únie ligových klubov. Michalovčania sú podľa slov člena predstavenstva Jána Sabol za to, aby sa nereštartovala. „Spôsobilo by to pre kluby veľké ekonomické škody. Hralo by sa bez divákov, kluby by tak nemali žiadne príjmy, iba zvýšené náklady. Aj preto sme rázne proti pokračovaniu súťaže,“ poznamenal pre náš portál ešte v nedeľu Ján Sabol. Aj napriek jeho slovám sa ale stále musia hráči aktuálne štvrtého tímu tabuľky pripravovať na možný reštart súťaže. Od polovice apríla sa pripravujú v skupinkách, v stredu by zrejme mohli vyjsť na ihrisku už spoločne. Viac informácii by sme mohli mať v priebehu dnešného dňa. Dôležitým faktorom pri opätovnom štarte najvyššej futbalovej súťaže, ako aj druhej ligy, ktorá je iba pozastavená takisto, je to, že zrejme by sa hlavne v úvode hralo bez divákov. V priebehu nadstavbovej časti by sa to ale mohlo zmeniť a na štadión by mohli pustiť aspoň nejakých fanúšikov...

Hádzanárky už môžu aj do haly

Od začiatku mája odštartovali kondičnú prípravu aj hádzanárky Iuventy Michalovce. Tie sa už tretí týždeň pripravujú na ihrisku ZŠ Okružná, kde sme aj dnes zastihli ich trénera Petra Dávida. „Zatiaľ máme len atletické tréningy. Prvý cyklus, ktorý máme naplánovaný do tohto piatka, už meniť nebudeme. Zmenou je len to, že už budeme trénovať spolu, nie po skupinkách. Sme radi, že do druhého cyklu môžeme už zahrnúť aj halu, v ktorej sme neboli od polovice marca, od zápasu s Olomoucom. Sme šport, ktorý sa hrá v hale a tá nám chýba,“ zdôrazňuje Peter Dávid, ktorého zverenky by druhý cyklus prípravy mali odštartovať v pondelok 1. júna.

Hokejisti Dukly spolu zrejme až od augusta

Fázu letnej prípravy na suchu by nebyť koronavírusu v týchto dňoch štartovali aj hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce. Lanský nováčik najvyššej súťaže zvolil rovnako ako všetky ostatné tímy Tipsport ligy okrem Trenčína individuálnu prípravu. „Práve dnes tu sedíme všetci a bavíme sa o tom, ako ďalej, ale zrejme to ponecháme tak, ako to bolo pred tými uvoľnenými opatreniami a teda sa spolu stretneme až v auguste,“ poznamenal pre náš portál športový riaditeľ Dukly Peter Tirpák.

pb



Uverejnené: 19.05.2020 12:03:03 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.