files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa s ďalšou posilou, tentoraz lovila v mládežníckych vodách

Po Lívii Klučkovej a Martine Popovcovej, ktoré v priebehu tohto roka prišli z konkurenčného Prešova, podpísala v týchto dňoch Iuventa Michalovce ďalšiu slovenskú reprezentantku. Ide o sedemnásťročnú pivotku Valériu Dulinovú, ktorá v nedokončenej sezóne hrávala za dorastenecký výber Trenčína a niekoľko štartov si pripísala aj v MOL lige za materský Hlohovec.

V súčasnosti suverénne najlepší tím na Slovensku tak zostáva na ceste, ktorú začal raziť zhruba pred dvoma rokmi. Vedenie klubu stále deklaruje, že ich prioritou je do Michaloviec pritiahnuť mladé hráčky, ktoré by potom mali odletieť do hádzanárskeho sveta. Urobili tak v minulých rokoch napríklad Veronika Habánková, Mária Holešová, Marianna Rebičová, Adriana Medveďová, či čiernohorská reprezentantka Dijana Mugošová. Tie by mohli mať nasledovníčky v súčasnom kádri. „Je to naša filozofia. Chceme dať priestor mladým dievčatám a umožniť im pôsobiť v profesionálnom prostredí. Chceme, aby u nás napredovali a následne sa odtiaľ dostali do veľkého hádzanárskeho sveta,“ zdôrazňuje športový riaditeľ dvanásťnásobného slovenského majstra Jan Beňadik.

Valéria Dulinová je najnovšou akvizíciou v kádri Iuventy

Káder by ešte chceli doplniť o jednu spojku

Čelný predstaviteľ Iuventy Michalovce sa následne vyjadril aj k angažovaniu novej posily. „Práve hráčky ako Maťa Popovcová či Valéria Dulinová spĺňajú to, na čom by sme chceli v budúcnosti pracovať. Dulinová je šikovná pivotka, ktorá má výborné fyzické parametre. Aj keď má iba sedemnásť rokov, z hádzanárskeho hľadiska už zažila dosť. Štartovala na dorasteneckom európskom šampionáte a má už odohrané aj zápasy v MOL lige. Rozhodla sa zlepšovať v profesionálnych podmienkach nášho klubu, za čo sme veľmi radi. Vekovo síce patrí ešte k dorastenkám, no po svojom príchode sem bude zaradená do ženského tímu, kde skvalitní už beztak kvalitný post pivota, na ktorom máme okrem nej aj dve slovenské reprezentantky Vľaďu Kišíková a Nikoletu Trúnkovú,“ zdôrazňuje Beňadik.

V kádri podľa Jana Beňadika veľa zmien nenastane

V kádri ženského tímu veľa zmien oproti nedokončenej sezóne nenastane. Ako sme už informovali, zmluvy predĺžili legionárky – brankárky Kordowiecká s Jablonskou, ale aj strelkyňa Kompaniecová, ktorá ale bude kvôli operácii kolena k dispozícii až na jeseň. Okrem nej sa operačnému zákroku podrobila aj čiernohorská kridelnička Radovičová. V kádri už nebude figurovať jej krajanka Sanja Premovičová, ktorú slovenský majster podpísal v marci tohto roku iba do konca sezóny. Kvôli štúdiu zrejme zmenia pôsobisko aj Martina Pustá s Ivonou Michalcovou, ktoré sa chystajú študovať na vysokých školách. „Keďže každá z ďalších hráčok má zmluvu aj pre ďalšiu sezónu, z pohľadu odchodov už zrejme nepríde k ničomu. Káder by sme okrem Popovcovej a Dulinovej chceli doplniť ešte o jednu mladú spojku. Jej príchodom by bol uzavretý,“ dodal Beňadik, podľa ktorého slov všetko závisí aj od situácie v spoločnosti, ktorá zrejme počas koronakrízy nebude optimálna nikde.

pb



Uverejnené: 12.05.2020 15:13:09 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.