files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Futbalisti Sobraniec po desiatich rokoch znova treťoligistami

Po desiatich rokoch sa futbalová tretia liga vracia do Sobraniec. Posledné okresné mesto pred východnou hranicou bola stabilným účastníkom tretej ligy Východ až do sezóny 2009/10. Teraz sa do nej vracajú. Ako informuje Denník Korzár, fúzia MFK Sobrance s TJ Veľkými Revišťami už uzrela svetlo sveta. Nový klub pod názvom FK Sobranecko/Sobrance bude štartovať v novej sezóne v tretej lige.

Inšpirovali sa prvoligovým Pohroním

Veľké Revištia v nedokončenej súťaži účinkovali práve v tretej ligy Východ, kde im po jeseni patrilo posledné šestnáste miesto. Nedarilo sa ani Sobranciam, ktorým vo štvrtej lige Juh patrilo po jeseni trináste miesto. O fúzii klubov sa hovorilo už vlani a keby súťaže nezrušil koronavírus, k fúzii by došlo zrejme ešte skôr. V jarnej časti by už pod hlavičkou Veľkých Revíšť bojovali Sobrančania o udržanie sa v tretej lige. Od nového ročníka bude klub účinkovať pod novým názvom.

Sobrančania sa po desiatich rokoch vracajú do tretej ligy (foto: Róbert Andrejov).

Sobrance a Veľké Revištia sa inšpirovali projektom FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa, ktorý na scéne úspešné pôsobí už niekoľko rokov. FK Sobranecko sa rozhodli vytvoriť z toho dôvodu, aby futbal v tomto regióne pozdvihli. „Klub vznikne fúziou TJ Veľké Revištia a MFK Sobrance. Chceli sme v ňom ponechať názov mesta, aby aj tunajší obyvatelia videli, že to nebude len regionálny, ale aj mestský klub,“ rozhovoril sa pre Denník Korzár Ivan Kapláč, ktorý stojí na čele nového subjektu. Ten je okrem toho, že vykonáva funkciu prezidenta klubu je aj jedným zo štyroch členov správnej rady. Je tam aj primátor Sobraniec Pavol Džurina, jeho zástupca Roman Oklamčák a starosta Veľkých Revíšť Martin Hrunka. „Nakoľko pôjde o regionálny klub, postupne by sme chceli do jeho štruktúr prizvať aj starostov iných obcí. Ale to je ešte hudba budúcnosti,“ dopĺňa pre Korzár Kapláč.

Trénerom zrejme Emil Sudimák

V jarnej časti mal FK Sobranecko viesť doterajší tréner MFK Emil Sudimák, ktorý zhodou okolností v minulosti pôsobil aj vo Veľkých Revištiach. S jeho službami rátajú aj naďalej. Jadro kádra mali tvoriť hráči, ktorí obliekali dres Sobraniec vo štvrtej lige, doplnení o piatich futbalistov Veľkých Revíšť Miroslava Gutiča, Michala Veselovského, Filipa Centeka, Jakuba Vargu a Petra Veselovského. „V mužstve zostal aj Dávid Gužiňák, ktorý však študuje v Bratislave. Okrem nich v zime pribudli aj brankár Peter Diňa zo Sniny a štyria talentovaní Ukrajinci. S nimi sme naďalej v kontakte a o ich služby máme stále záujem,“ poznamenal pre Denník Korzár Kapláč. My len dodajme, že prípravu na novú sezónu plánujú v Sobranciach rozbehnúť koncom mája alebo začiatkom júna. Treťoligista bude hrať svoje domáce zápasy práve tam, dorastenecké tímy by mali nájsť svoj domov vo Veľkých Revištiach.

Peter Brendza

Zdroj: Sobrančania sa vracajú do tretej ligy, vytvorili nový regionálny projekt



Uverejnené: 12.05.2020 14:57:14 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.