files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa v novej sezóne aj s brankárkou Kordowieckou

V sezóne 2020/21 zostáva brankárska trojica v michalovskej Iuvente nezmenená. Po tom, čo sa vedenie klubu ešte začiatkom roka dohodlo na predĺžení kontraktu s ukrajinskou ochrankyňou svätyne Irynou Jablonskou prišlo v týchto dňoch k dohode aj s Poľkou Veronikou Kordowieckou. Tá sa dohodla na predĺžení kontraktu o jeden rok. V zálohe má tréner Peter Dávid aj mladučkú Petru Kakaščíkovú, sestru v kádri už etablovanej pivotky Miriam, ktorá by mala dostať v nasledujúcej sezóne viac priestoru v bráne a to nielen v staršom doraste.

Veronika Kordowiecká v prvej sezóne v Iuvente zaujala

Odolala ponuke z materskej krajiny

Dvadsaťštyriročná rodáčka z Varšavy prišla do Michaloviec vlani v lete z maďarskej Kisvárdy. Najskôr sa dohodla na ročnej zmluve, k jej predĺženiu prišlo v týchto dňoch. „Som veľmi rada, že k tomu došlo. V Michalovciach som našla výborné podmienky a takisto sa mi tu veľmi páči. To sú dôvody, že ostávam v Iuvente,“ zdôraznila Veronika Kordowiecká. Tá na seniorskej úrovni chytala okrem Michaloviec a Kisvárdy aj v Gdynii, kde pôsobila v prvom tíme štyri sezóny. A do najvyššej poľskej Ekstraklasy sa mohla presunúť aj teraz. „Mala som ponuku z jedného klubu, kde pôsobí tréner, ktorý ma viedol v reprezentácii. Nakoniec som sa ale rozhodla ostať v Michalovciach,“ pokračuje Kordowiecká, ktorá sa v roku 2017 stala s Gdynou majsterkou Poľska. Na slovenský titul, na ktorý si brúsila zuby v tejto sezóne, si bude musieť minimálne rok počkať...

Tréner Ján Lajčák bude mať k dispozícii tri rovnaké brankárky, ako v nedávno nedokončenej sezóne

Tréner Ján Lajčák: Najlepší brankársky tandem v lige

Tréner brankárok Ján Lajčák tak bude mať na starosti rovnaké tri ochrankyne svätyne, ako mal v minulej sezóne. „Osobne som strašne rád, že sa nám podarilo tak Iru, ako aj Veroniku v tíme udržať. Ide o brankárky s rozdielnym štýlom chytania, takže aj pre súperov to bude viac náročnejšie. Obe sa výborne dopĺňajú, navyše si rozumejú aj ľudsky. Osobne som o tom presvedčený, že takúto dvojičku v lige nemá ani jeden tréner. Ide o najlepší tandem v MOL lige,“ presvedčivo poznamenáva Ján Lajčák, ktorý funkciu trénera brankárok v tíme vykonáva už druhú sezónu.

Peter Brendza



Uverejnené: 06.05.2020 16:13:43 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.