files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Príde Tipsport liga o Maďarov?

Prezident HK Dukla Ingema Michalovce Martin Burinský pre náš portál túto tému otvoril a dnes sa zdá, že už je horúca. V sezóne 2020/21 zrejme slovenská najvyššia hokejová Tipsport liga bude bez maďarských účastníkov DVTK Miškovec a MAC Budapešť.

Ako pred týždňom povedal pre náš portál prezident Dukly Ingema, maďarská vláda stopla kvôli koronakríze financie pre oba kluby účinkujúce v najvyššej slovenskej súťaži. Chýbajú teda peniaze, ktoré mali Maďari priniesť do extraligy a vôbec nie je isté, či v nastávajúcej sezóne budú na Slovensku hrať. Podotýkame, že z týchto peňazí ťažili všetci účastníci Tipsport ligy. „Otázka zahraničných účastníkov Tipsport ligy je momentálne predmetom aktívnych rokovaní,“ reaguje pre hokej.sk riaditeľ riadiaceho orgánu Tipsport ligy Pro-hokeja Richard Lintner.V súčasnej dobe doťahujeme s Maďarským hokejovým zväzom dotiahnutie a záverečné kroky týkajúce sa ukončenia aktuálnej sezóny. Samozrejme, hovoríme aj o nasledujúcej sezóne. Súčasná situácia však tieto rokovania komplikuje a tým pádom budeme potrebovať viac času na vyhodnotenie toho, do akej miery vieme spolupracovať.“

Vyzerá to teda tak, že najvyššia slovenská hokejová súťaž bude v nadchádzajúcej sezóne bez Miškovca a MAC. Tí síce majú podpísanú zmluvu aj pre ňu, no zdá sa, že ich účinkovaniu na Slovensku môže zamedziť koronakríza. Ľahko sa v súčasnej situácii môže stať aj to, že bude problém s cestovaním, takže aj tento fakt by určite zavážil... „O tom všetkom momentálne hovoríme. Táto otázka však asi v dohľadnom čase zodpovedaná nebude. Závisí to od toho, koľko domácich i zahraničných účastníkov splní parametre a podmienky pre získanie licencie pre nasledujúcu sezónu,“ odpovedá pre hokej.sk Lintner na priamu otázku ohľadom účastníkov extraligy v sezóne 2020/21.

Peter Brendza

Zdroj: hokej.sk



Uverejnené: 29.04.2020 21:22:30 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.