files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Spilar vníma svoj dlh voči Michalovciam: Ak bude možnosť, zostanem tu rád

V premiérovej sezóne hokejistov HK Dukla Ingema Michalovce v najvyššej Tipsport lige mal patriť medzi najväčšie opory tímu. Päťnásobný majster Slovenska Gabriel Spilar si síce hneď v úvode sezóny privodil zranenie kolena, v ďalšom jej priebehu sa ale rozohral a v samom závere už plnil tie úlohy, aké v tíme hráč jeho kvalít mal mať.

Aj keď odchovanec košického hokeja v decembri tohto roka oslávi už štyridsiate narodeniny, na jeho hre a rýchlosti to rozhodne vidno nebolo. Nováčikovi súťaže bol oporou a patril medzi lídrov ofenzívy. „Čo sa týka mňa samotného, ja sa hodnotiť nemôžem. Od toho tam sú tréneri. Na začiatku ma na dlhší čas pribrzdilo zranenie. Určite to z mojej strany mohlo byť aj lepšie. Na druhej strane, myslím si, že to nebolo až také zlé. Odpovedá sa mi ale na túto otázku veľmi ťažko,“ zdôrazňuje skúsený útočník s reprezentačnými skúsenosťami, ktorý v 36 zápasov za Duklu Ingema zaknihoval devätnásť kanadských bodov, z čoho bolo päť gólov a štrnásť asistencií.

Negatívne sa nedá hodnotiť ani pôsobenie michalovskej Dukly. Tá vo svojej premiérovej sezóne medzi slovenskou elitou prekvapovala. Hlavne v domácom prostredí robila obrovské problémy už dlho etablovaným extraligovým tímom. Po základnej časti skončili jej hráči na siedmom mieste a túto priečku si držali aj tri kolá pred koncom nadstavbovej časti, kým slovenskú najvyššiu hokejovú súťaž nestopol koronavírus. „Po základnej časti sme skončili na siedmom mieste, čo bolo výborné. Mohli sme byť dokonca aj na lepšom mieste, no aj na horšom. Na nováčika sme hrali atraktívny hokej, ktorý sa divákom musel páčiť. Hlavne v domácom prostredí sme hrali to, čo sme chceli. Horšie to už bolo so zápasmi vonku. Vyplývalo to asi z toho, že sme boli menej skúseným tímom. Sezóna sa ale nedá hodnotiť zle. Jediným negatívom je, že sa to nedokončilo a neskončilo to našim postupom do play-off. Bola to taká trojštvrťová robota, no každý jeden z nás sa každému môže pozrieť do očí,“ podotkol odchovanec košického hokeja, ktorý okrem materského HC na Slovensku obliekal aj dres Zvolena, Slovana Bratislava, Žiliny, Nitry, či Liptovského Mikuláša. Okrem toho sa predstavil aj v českej najvyššej súťaži (Sparta Praha, Zlín), najvyššej fínskej lige (Blues, Sport) a v sezóne 2008/09 si zahral v drese Barysu Astana KHL. „Čo sa týka mojich ambícii pred sezónou a realite, osobne som bol veľmi prekvapený našou hrou. Boli sme na tom veľmi dobre fyzicky, čo sa na ľade prejavilo. Myslím si, že aj štýl hokeja produkovaný trénermi nám sadol. Ja osobne som sa v Michalovciach cítil veľmi dobre. Všetko tu bolo super a keď sa tá symbióza s fanúšikmi prenesie aj do ďalšej sezóny, bude to super,“ pokračuje Gabriel Spilar.

Najvyššia hokejová súťaž na Slovensku bola stopnutá krátko pred svojou najdôležitejšou časťou. Pred štartom play-off bolo potrebné odohrať už len tri kolá nadstavbovej časti. Postupové karty medzi najlepšiu osmičku držali v rukách aj Michalovčania, ktorí boli na siedmom mieste, s jednobodovým náskokom pred Nitrou a Miškovcom. Práve maďarský tím mal byť súperom Dukly v prvom kole, ktoré sa neodohralo. „Teraz neviem povedať, či by sme sa do play-off určite dostali. Mali sme tam ale našliapnuté. Na konci sme síce nezvládli zápasy vonku, stále sme ale boli v hre. Stopnutie súťaže prišlo tesne pred zápasom s Miškovcom, ktorý by veľa napovedal. My sme si na maďarský tím verili. Boli sme na tento zápas pripravení a chceli sme ho vyhrať,“ zdôraznil skúsený útočník.

Otázka, čo bude v nasledujúcej sezóne sa teraz zodpovedá každému iba veľmi ťažko. Súčasná situácia s koronavírusom nenecháva chladným nikoho. Koronavírus totiž zasiahol do každého života, či každej oblasti a to nielen športovej. „Teraz je ešte veľmi ťažké odpovedať na to, ako táto kríza zmení hokej. Niečo sa ale určite zmení. Hlavne po finančnej stránke to šport pocíti. Uvidíme, akým smerom pôjdu kluby, či sa budú obzerať po slovenských hráčoch, alebo po cudzincoch. Všetko je to otázka peňazí. Určite si všetci prajeme, aby sa to dostalo do starých koľají, aby sme už začali trénovať a hrať. Všetci chceme, aby sa to dalo dokopy, nielen v oblasti športu, ale aj v ekonomike, aby sa ľudia mali lepšie,“ podotkol Spilar, ktorý síce ešte nevie, kde bude jeho hokejová kariéra pokračovať, ale... „Michalovce vo mne zanechali výborný dojem. Bol som tu veľmi spokojný. Takéto veci sa dopredu nehovoria, ale momentálne tu cítim pocit nedokončenej roboty. Je obrovská škoda, že to neskončilo v play-off. Rád by som túto robotu dokončil v budúcej sezóne. Ešte síce neviem, čo a ako, no keby bola možnosť, rád zostanem v Michalovciach.“

pb



Uverejnené: 28.04.2020 14:43:57 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.