files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Aby bol vlk sýty a aj ovca ostala celá

Slovenský hokej prechádza aj v čase koronakrízy od jedného škandálu k druhému. Ešte ani neutíchlo (ne)udelenie titulu Banskej Bystrici a už je v médiách Slovenský zväz ľadového hokeja prepieraný opäť. Tentoraz sa pod paľbu kritiky dostal kvôli anulovaniu či neanulovaniu výsledkov jednotlivých súťaží. Ako je známe SZĽH síce neurčil majstra v ani jednej kategórii, v kategórii dorastu a juniorov ale určil postupujúcich a vypadávajúcich z Extraligy. A samozrejme, dalo sa čakať, že sa ozvú tí, ktorých sa to týka najviac...

Popravde, keď sa má merať rovným metrom, nech sa rovným metrom meria. Keď sa na najvyššiu súťaž mužov pozerá v tom, že nikto nie je majstrom, ani vypadávajúcim (v tejto sezóne by to ani nikto nebol...), tak by to malo byť aj v iných súťažiach, či už seniorských, alebo mládežníckych. Keď sa HKM Zvolen po práve ozýval pri udelení titulu Banskej Bystrici, prečo sa neozýva teraz, keď v jednej súťaži je de facto víťaz určený a v druhej nie? Preto, že sa to týka tentoraz aj zvolenského dorastu, ktorý má ísť do Extraligy na úkor Liptovského Mikuláša? Apropo, ten by určite vypadol a teraz sa chytil poslednej slamky. A v niečom má aj pravdu. Keď status quo všade, tak všade.

Čo ale majú povedať Zvolenčania, líder prvej ligy? A čo majú hovoriť aj v bratislavskom Ružinove, ktorý bol v prvej lige dorastu tesne na druhom mieste? Čo keby Zvolenčanov Ružinov predstihol? A čo majú trebárs hovoriť v Trnave a Michalovciach, teda v tímoch, ktoré boli iba s dvojbodovou stratou v play-out o juniorskú Extraligu za Martinom a Skalicou, teda tímami, ktoré akože postúpili do Extraligy. Mimochodom, Michalovčania boli v tabuľke +/- na prvom mieste... Pripomíname, že v odvetnej časti mali ľahšie vyžrebovanie, keď na domácom ľade mali privítať postupujúcich z Martina a Skalice, ako aj tretiu Trnavu. A to už nehovoríme o tom, že v zápase, v ktorom sa zrejme rozhodlo v Martine nebolo všetko s kostolným poriadkom (99 trestných minút na ich strane hovorí za všetko...). Má rozhodnúť tento zápas? Bude to pre Michalovčanov spravodlivé? Čo, keď sa teraz ozvú aj oni. Bude zväz opäť pchať hlavu do piesku a opäť raz sa obraňovať rozhodnutím, ktorému už neverí nikto? Stojí to jeho čelným predstaviteľom zato? Nebolo tých škandálov v poslednom období už dosť?

V súčasnej situácii je iba veľmi ťažké nájsť také riešenie, s ktorým by bol každý spokojný. Nájsť riešenie, aby sa vlk najedol a aj ovce ostali celé je veľmi ťažké. Ale jedno by sa možno aj našlo. Čo tak rozšíriť dorasteneckú a juniorskú extraligu o dva tímy. Tak by boli spokojní v Liptovskom Mikuláši, vo Zvolene, v Ružinove, či v Trnave a Michalovciach. Čo tak dať im šancu, aby ukázali, že sú v najvyššej súťaži oprávnene. V budúcej sezóne by tak mohli vypadnúť dvaja najhorší a tretí by šiel do baráže, alebo by sa opäť urobilo play-out. Krízová situácia potrebuje aj krízové riešenie. A toto takým je. Aj vlk ostane sýty, aj ovca celá a spokojní budú všetci. Nestojí to aspoň za úvahu?

Peter Brendza



Uverejnené: 25.04.2020 12:19:07 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.