files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Dukla počítajú straty v státisícoch. Stopnuté príspevky od mesta, ligy, aj maďarských klubov

Nedokončená sezóna hokejovej Tipsport ligy bude každý jeden klub stáť nemalé peniaze. Sľúbené financie, ktoré mali dôjsť na účet klubov, či už od sponzorov, alebo zo vstupného, nedošli. Týka sa to aj michalovskej Dukly, ktorá momentálne počíta straty. Vedenie nováčika Tipsport ligy ich počíta v niekoľkých stovkách tisícov eur.

„Presnú sumu vám budeme vedieť povedať až o niekoľko týždňov, či mesiacov. Momentálne platí, že straty sú obrovské,“ rozhovoril sa pre náš portál prezident HK Dukla Ingema Michalovce Martin Burinský. „Záleží od toho, či by sme sa dostali do play-off, či by sme sa dostali cez prvé kolo... Momentálne teda nevieme presnú sumu špecifikovať. Počíta sa však v státisícoch. Ešte stále nemáme na účtoch ani financie, ktoré mali dôjsť trebárs od Pro-hokeja, či ďalších sponzorov. Ďalším problémom je, že maďarská vláda stopla peniaze pre Miškovec a MAC Budapešť. Príspevok, ktorý mal prísť od týchto klubov, je teda taktiež pozastavený. Aj preto na konkrétne čísla treba počkať,“ pokračuje prvý muž michalovského hokeja.

Nedokončená sezóna, strata financií a blížiaca sa ekonomická kríza. To sú nástrahy, s ktorými sa slovenský šport a športové kluby budú musieť v najbližších týždňoch či mesiacoch vysporiadať. Škrtaniu sa zrejme nevyhnú ani v michalovskej Dukle. „Súčasná situácia určite ovplyvní financovanie športu ako takého. Každý bude zrejme nútený škrtať náklady. Kluby už zrejme nebudú mať k dispozícii šesť či sedem pätiek. To isté sa týka aj nás. Možno už ten káder nebude taký široký, ako bol teraz a pôjdeme trochu aj do rizika. Teraz sme ho mali poskladaný tak, že v prípade zranení sme mali viacero alternatív. K týmto veciam možno budeme pristupovať opatrnejšie a všetko budeme riešiť podľa vývoja sezóny. Ďalším dôležitým faktorom, ktorý to ovplyvní, je príspevok od mesta. Dnes ešte nevieme povedať, ako to s ním bude. Momentálne je stopnutý a nevieme teraz povedať, či sa bude krátiť a o koľko sa bude krátiť a či ho vôbec dostaneme,“ vracia sa ešte k súčasnej situácii prezident HK Dukla Ingema Michalovce.

Ohrozená letná príprava

Vzhľadom na nevyriešené záväzky z nedávno nedokončenej sezóny je teda predčasná otázka o tej nasledujúcej. „Sú to momentálne predčasné otázky. Nevieme, ako to bude s príspevkom mesta, nevieme, ako to bude s peniazmi od Pro-hokeja, či ďalších sponzorov a nevieme, ako to bude s maďarskými klubmi. Keď bude problém s cestovaním, či vôbec budú hrať našu súťaž. Všetky tieto otázniky budú musieť v najbližších týždňoch či mesiacoch byť zodpovedané a potom sa dá hovoriť niečo o budúcnosti,“ konštatuje Burinský, podľa ktorého ďalších slov je momentálne skoro pýtať sa aj na zloženie kádra v budúcej sezóne. „Samozrejme, na niečom pracujeme. Všetko ale bude záležať od toho, či sa začne liga, kedy sa začne liga a aká bude situácia. Všetky veci pripravujeme, dnes už ale vieme povedať, že prvá fáza letnej prípravy je výrazne ohrozená. Čakáme aj na opatrenia vlády, uvidíme, či sa niečo bude uvoľňovať. Momentálne je situácia taká, že je zákaz združovania sa a to musíme rešpektovať,“ dodáva na záver prezident HK Dukla Ingema Michalovce.

Peter Brendza



Uverejnené: 20.04.2020 13:28:11 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.