files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Útok na rozhodcu! Šťastie, že mal na hlave prilbu

Michalovský športový fanúšik sa veľakrát dokázal rozohniť a následne chcel pomstiť krivdu voči svojmu družstvu. Jeden takýto prípad sa odohral aj v hokejovej prelínacej časti sezóny 1995/96. V druhom kole podľahli hráči vtedajšieho HK VTJ Michalovce na domácom ľade pred 4200 divákmi Zvolenu 1:3. V zápase sa udialo veľa kontroverzných situácii, ktoré vyvrcholili v samom závere až do ataku na rozhodcu...


Smrtiaci útok Michalovčanov, za Zvolen hrali aj Hrtús s Chudým

Michalovčania postúpili do prelínačky zo štvrtého miesta, Zvolen išiel ako víťaz základnej časti prvej ligy. Vzájomné merania síl už v nej ukázali vyrovnanosť, vyrovnaný duel sa teda čakal aj v prelínacej súťaži. A taký aj bol. Do posledného miesta natrieskaný štadión hnal domácich do útoku. V ňom bola poriadna sila. Góly sa čakali od prvej formácie, v ktorej boli legendárny Peter Pinďár a Ján Timko, druhý útok spolu s kapitánom Pavlovským tvorili aj mladíci Richard Šechný a Juraj Faith, budúci reprezentanti Slovenska. Šechný dokonca už v reprezentácii bol, keď jej v roku 1995 na domácom šampionáte pomohol k postupu do A-kategórie. Aj ostatné mená v zostave ale vzbudzovali rešpekt. Podobne na tom bol aj Zvolen. Vtedy za neho hral aj Ivan Hrtús, teda kapitán michalovských víťazov prvej ligy z roku 1986. V prvom útoku sa predstavila budúca hviezda Andrej Podkonický, ktorému robil centra súčasný tréner HK Dukla Ingema Michalovce Miroslav Chudý.

Ešte šťastie, že mal prilbu

V samotnom zápase sa dlhú dobu všetko odvíjalo podľa plánu Zvolenčanov. Tí viedli po dvoch tretinách gólmi Ostrihoňa 2:0. Michalovčania sa trápili. Chytiť sa nevedeli ani ich ofenzívne hviezdy, ktoré dovtedy strieľali jeden gól za druhým. Pomoc nakoniec prišla desať minút pred koncom od „Košičanov“. Juraj Faith znížil na 1:2, čím vykresal iskierku nádeje. Už vtedy ale bolo obecenstvo nespokojné, keďže viacero sporných zákrokov bolo posúdených v prospech hostí. Všetko vyvrcholilo päť minút pred koncom, kedy hlavný rozhodca Holomek neuznal vyrovnávajúci gól Richarda Šechného. Desať sekúnd pred koncom už za výdatného piskotu tribún stanovil konečné skóre gólom do prázdnej brány Ivan Hrtús. To už na tribúnach vrelo a na ľade sa objavilo viacero predmetov. Vrcholom všetkého bolo, že hlavný rozhodca po treťom góle hodil puk do stredového kruhu aj napriek tomu, že tam bolo sklo z rozbitej fľaše... Pri následnom odchode z ľade sa rozhodca Holomek nevyhol výdatnému piskotu, dokonca jeden divákov po ňom hodil kilové závažie, ktoré sa vtedy dávalo na váhu. S tým ho trafil do prilby, čo bolo zrejme šťastie v nešťastí... „Ešte šťastie, že som mal na hlave prilbu,“ vyjadril sa niekoľko dní po zápase v médiách rozhodca Holomek. Michalovčanom následne disciplinárna komisia vymerala trest podmienečného uzavretia štadióna a vyrubila vtedy ešte nešpecifikovanú pokutu.

 

Článok Zemplín extra

pb (archív denník šport a zemplín extra)



Uverejnené: 17.04.2020 18:12:05 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.