files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Projekt „Športuj a kresli – neber drogy“ na SZŠ v Michalovciach

 

Prevencia  drogovej závislosti predovšetkým u mladých ľudí a propagácia zdravého životného štýlu sú hlavné ciele projektu Športuj a kresli - neber drogy, ktorý bol  zrealizovaný v priestoroch  Strednej zdravotníckej školy v Michalovciach 17. 9. 2010. Jeho autormi boli PhDr. Ivana Jenčíková, RNDr. Jana Tokárová, PaedDr. Milan Kušej a žiaci Patrik Moškurjak a Adriána Koščáková z tretieho ročníka odboru zdravotnícky asistent.


Projekt bol realizovaný vďaka podpore mesta Michalovce, Ministerstva kultúry SR, Krajského riaditeľstva Policajného zboru SR – Košice, Európskeho programu HELP - za život bez tabaku a občianskemu združeniu Čistý deň.

Jednodňové podujatie sa nieslo v znamení odborných prednášok zameraných na drogovú prevenciu, kriminalitu súvisiacu s distribúciou zakázaných látok a ukážky prvej pomoci v prípade intoxikácie človeka drogami. V aktivitách boli zahrnuté tvorivé dielne, v ktorých sa kreslilo. Prednášajúcimi boli okrem interných pedagógov aj pozvaní hostia. Z hostí to boli Mjr. Mgr. M. Špivák z ORPZ Michalovce, Kpt. Mgr. D. Šemegdová a Mjr. Ing. P. Repík so svojím psom z KRPZ SR Košice, MUDr. M. Adamiková z Psychiatrickej nemocnice Michalovce a Mgr. M. Gibalová zo Súkromného centra pedagogicko-psychologického poradenstva Košice.

Študenti sa po jednotlivých prednáškach presunuli do telocvične, kde si zahrali volejbal. Chceli sme tak poukázať nato, že práve šport je zaujímavá alternatíva prežívania voľného času. Nakoniec mohli študenti sledovať prácu policajného psa, cvičeného na vyhľadávanie drog.

Na záver môžeme konštatovať, že prvý ročník projektu Športuj a kresli – neber drogy prebehol úspešne a naším plánom je zapojiť sa do takých aktivít aj v budúcnosti.

                                                                                                           (SZŠ v Michalovciach)





 



Uverejnené: 28.09.2010 09:41:25 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.