files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Bude najlepším hráčom Fortuna ligy Matúš Begala?

Najvyššia futbalová Fortuna liga cez nasledujúci víkend usporiada turnaj e-Fortuna liga Challenge, do ktorého sa zapojí 12 hráčov z 12-tich klubov našej ligy. Hráči tentoraz nebudú bojovať na trávniku, ale s hernými konzolami.

Každý z tímov Fortuna ligy nominuje do turnaja jedného hráča zo svojho kádra. „Esport je svetovým trendom a v súčasnej dobe i športovou alternatívou. Rozhodli sme sa o atraktívny formát turnaja, pretože za herné konzoly posadíme skutočných futbalistov Fortuna ligy. Našim cieľom je priniesť prakticky z domu zaujímavé športové podujatie, pobaviť fanúšikov a pomôcť aj tým, ktorí to potrebujú,“ hovorí senior manažér Únie ligových klubov Milan Ondruš. Práve dobročinnosť bude jednou z tém turnaja. Každý futbalista si vyberie organizáciu, ktorej v prípade víťazstva venuje vypísanú odmenu 1.500 eur. „Vďaka našim partnerom sa nám podarila vyskladať slušnú suma, o ktorú sa hrá. Na konci turnaja spoznáme víťaza, ktorý odovzdá virtuálny šek organizácii, ktorú si sám vyberie,“ dodáva Ondruš.

Turnaj chce vyhrať s PSG a Atleticom

Michalovský MFK Zemplín nominoval na turnaj reprezentanta do devätnásť rokov Matúša Begalu. Ten si svoju premiéru v základnej zostave trénera Majoroša odkrútil v posledných dvoch zápasoch základnej časti. Teraz bude mať na svojich pleciach ďalšiu zodpovednosť. „Neviem, prečo si ma chlapci vybrali. Asi preto, že každého v hre na konzole zdolám,“ smeje sa Matúš Begala, ktorý samozrejme netají veľké ambície. „Určite, že to vyhrať chcem! Neviem ale o sile ďalších protihráčov, tak do turnaja pôjdem so skromnejšími ambíciami. V zápasoch základnej skupiny sa uvidí, na čo mám.“

Futbalisti budú hrať z domu na herných konzolách Sony Playstation. Každý hráč si vyberie obľúbený svetový klub, s ktorým bude hrať. V prípade, že narazia na seba dva rovnaké tímy, vyberie si svoj sekundárny klub. V sobotu sú na programe skupinové zápasy, v nedeľu vyraďovacie boje a približne o 19.00 veľké finále. „Ja som si vybral Paríž SG a Atletico Madrid. Sú to tímy, s ktorými sa mi hrá najlepšie,“ zdôrazňuje Begala. My len dodajme, že turnaj v priamom prenose odvysiela televízna stanica Orange Sport a môžete ho sledovať aj na Twitchi Fortuna ligy.

Futbalisti Fortuna ligy, ktorí sa zúčastnia turnaja:   
Jurij Medveděv (ŠK Slovan Bratislava)
Ján Bernát (MŠK Žilina)
Martin Jedlička (DAC D. Streda)
Matúš Begala (MFK Zemplín Michalovce)
Bogdan Mitrea (Spartak Trnava)
Dalibor Takáč (MFK Ružomberok)
Achraf El Mahdioui (AS Trenčín)
David Hrnčár (FC ViOn Zlaté Moravce)
Lukáš Kučera (FK Senica)
Martin Slaninka (ŠKF Sereď)
Róbert Baláži (FC Nitra)
Patrik Blahút (FK Pohronie)

Program turnaja:   
Sobota 18.4.2020 16.00 hod. – 19.30 hod.: Základné skupiny (2 skupiny po 6)
Nedeľa 19.4.2020 16.00 hod. – 19.30 hod.: Vyraďovacie boje, súboje o umiestnenia



Uverejnené: 15.04.2020 13:33:27 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.