files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovčan najlepším strelcom hádzanárskej Ligy majstrov

V najprestížnejšej mužskej klubovej hádzanárskej súťaži Lige majstrov medzi strelcami kraľovali viacerí najlepší hráči sveta. K obrovskej radosti slovenskej hádzanej môžeme skonštatovať, že jej najlepšími strelcami po skupinovej fáze boli aj dvaja hráči spod Tatier. Jedným z nich je Michalovčan Radoslav Kozlov, ktorému sa tento husársky kúsok podaril v sezóne 2007/2008, keď strieľal góly ako na bežiacom páse za prešovský Tatran. Kozlov sa týmto úspechom zaradil do histórie michalovského športu, ktorú si teraz v týchto bez športových dňoch pripomíname...  


 

47 gólov v 6 zápasoch

Šikovný ľavý kridelník zaznamenal v drese Tatrana Prešov v šiestich dueloch 47 gólov. O prvú priečku sa delil s Rakúšanom Rolandom Schlingerom z Bregenzu. Kozlovovi sa strelecky najviac darilo práve v súbojoch s Bregenzom, keď v nich zaznamenal 18 (8+10) gólov. Konto dánskeho Gudme zaťažil 15 (7+8) presnými zásahmi a proti španielskemu Portlandu San Antonio sa prezentoval 14 (6+8) trefami. Kozlovov kúsok zopakoval v sezóne 2011/2012 František Šulc. Ostrá spojka vtedy hrajúca za maďarský Pick Szeged nastrieľala v základnej skupine najprestížnejšej mužskej klubovej súťaže 69 gólov a o prvé miesto sa delila s Chorvátom Zlatkom Horvathom z Croatie Záhreb. Pripomíname, že o jeden gól menej dala súčasná asi najväčšia hviezda mužskej hádzanej Dán Mikkel Hansen, vtedy hrajúci za AG Kodaň.

Mohol z neho byť aj džudista

Dnes 37-ročný Radoslav Kozlov začínal s hádzanou v Michalovciach. Len málokto vie, že z neho ani nemusel byť výborný hádzanár, keďže koketoval aj s džudom, kde bol dokonca mládežníckym majstrom Slovenska! Nakoniec u neho ale vyhrala hádzaná, kde to dotiahol takisto k majstrovským titulom s Prešovom a bol aj reprezentantom Slovenska. Zahral si dokonca aj na majstrovstvách Európy v roku 2008 (jeho spoluhráčom bol aj ďalší Michalovčan, brankár Richard Štochl). Okrem materských Michaloviec a Prešove hrával aj za ŠKP Bratislava a MHK Košice. Práve do Košíc odišiel po skončení základnej školy na športové gymnázium, kde rozvíjal svoj talent. Ako je známe, jeho sľubná kariéra sa skončila v máji roku 2009, kedy sa zranil pri páde z okna. Hádzanej ale ostal verný. V sezóne 2017/2018 bol športovým riaditeľom Iuventy Michalovce. Iuventa sa za jeho „vládnutia“ stala majstrom Slovenska, vyhrala Slovenský pohár a vo vtedajšej WHIL obsadila tretie miesto. Kozlova v roku 2018 nahradil na tomto poste Jan Beňadik, ktorý v Iuvente pôsobí až doteraz.

Peter Brendza

(foto facebook:Handball Tatran Prešov - Viktor Zamborský)



Uverejnené: 06.04.2020 19:18:12 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.