files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Šoltisovi sa už niečo rysovalo: Počkám si na výzvu, ktorá ma osloví

Michalovským futbalistom velil viac ako tri roky. Anton Šoltis bol hlavným trénerom najvýchodnejšieho fortunaligistu od sezóny 2016/2017. Na tejto pozícii skončil až na jeseň roka 2019, kedy nad ním trénerskú stoličku zlomila séria zápasov bez víťazstva.

Po jeho odchode mužstvo vyhralo zo siedmych duelov päť a opäť postúpilo do nadstavbovej časti o titul. Tej začiatok ale nateraz stopol koronavírus. „Po prvom zápase s Trenčínom by nikto nepovedal, že sa z toho pozbierajú, ale nasledujúce ťažké súboje zvládli. Ja som stále tvrdil, že majú na to, aby postúpili do prvej šestky, a to sa aj potvrdilo. V jeseni sme mali najkvalitnejší tím za posledné roky z pohľadu individualít,“ zdôraznil pre Denník Korzár vo vtedajšom čase najdlhšie slúžiaci tréner vo Fortuna lige. Ten sa v nedávnej ankete Najlepší tréner na Slovensku umiestnil na krásnom piatom mieste.

Košický rodák je štyri mesiace po konci v Michalovciach bez nového angažmánu. Trénovanie mu už vraj chýba. „Prvé mesiace ešte boli v pohode, ale časom ma už začali svrbieť dlane. Keď ste boli niekoľko rokov vkuse v nejakom kolobehu, tak je normálne, že vám každodenná práca s chlapcami či riešenie problémov začnú chýbať. Predtým som bol stále rozlietaný, teraz som iba doma. Je to zapríčinené aj aktuálnou situáciou okolo epidémie. Nezostáva nám nič iné, len to prečkať. Zdravie je teraz na prvom mieste. Musíme sa nastaviť pozitívne a veriť, že to čoskoro pominie,“ pokračuje pre Korzár Anton Šoltis, ktorému sa už niečo nové rysovalo. „Nedotiahlo sa to do konca. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť. Vyzerá to tak, že ani v blízkej dobe si nič nenájdem, keďže vo svete zúri koronavírus a šport je teraz na vedľajšej koľaji. Dôvod je aj ten, že nechcem ísť niekde k mládeži. Rád by som zostal pri mužoch. Počkám si na novú výzvu, ktorá ma osloví. Treba byť trpezlivý,“ dodáva na záver Anton Šoltis.



Uverejnené: 26.03.2020 09:54:17 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.