files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na hranici zadržali jedenásť Bangladéšanov, všetci išli do karantény

Ešte v piatok 20. marca 2020 v ranných hodinách kontrolovali policajti Oddelenia hraničnej kontroly Policajného zboru (OHK PZ) Zboj v pôsobnosti Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) Sobrance v katastrálnom území obce Nová Sedlica, okres Snina, jedenásť štátnych príslušníkov Bangladéša bez cestovných dokladov a predviedli ich na oddelenie za účelom zistenia totožnosti.

Cudzinci prekročili vonkajšiu hranicu z Ukrajiny do SR neoprávnene mimo hraničný priechod a zdržiavali sa u nás bez povolenia príslušných orgánov. „Osem osôb zo skupiny eskortovali policajti v ten istý deň vo večerných hodinách do Útvaru policajného zaistenia pre cudzincov (ÚPZC) Sečovce, kde na základe rozhodnutia regionálneho hygienika MV SR podstúpia karanténu a zotrvajú tam až do vykonania readmisie,“ informovala nás hovorkyňa RHCP Sobrance Agnesa Kopernická.

Lustráciou v informačných systémoch MV SR sa zistilo, že tri osoby zo skupiny sa už v minulosti pokúsili o neoprávnené prekročenie hranice z Ukrajiny do SR a boli administratívne vyhostení s určením zákazu vstupu na územie SR a ostatných členských štátov EÚ. "Svojím opakovaným neoprávneným prekročením hranice sa tak dopustili prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Cudzinci boli odsúdení k trestu vyhostenia z územia SR na dobu päť rokov. Uvedené osoby boli taktiež umiestnené v ÚPZC Sečovce z karanténnych dôvodov. Výkon readmisie, ako aj trestu vyhostenia bude zabezpečený po uplynutí protiepidemiologických opatrení na Ukrajine," pokračuje Kopernická.



Uverejnené: 24.03.2020 10:28:45 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.