files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Kridelníčka Iuventy Radovičová už po operácii ramena, vrátiť sa chce silnejšia

Okrem dvoch ťahúňov Patrície Wollingerovej (tehotenstvo) a Iryni Kompaniecovej (operácia kolena) vypadli trénerovi Iuventy Michalovce Petrovi Dávidovi s dlhodobými zraneniami aj dve mladé hráčky. Zatiaľ, čo Mirku Milenkyovú odstavilo zranené koleno, čiernohorskú legionárku Mariju Radovičovú rameno, ktoré si zranila v predohrávanom zápase posledného kola s Pískom ešte v nedeľu 16. februára. Devätnásťročná ľavá kridelnička sa už podrobila aj operácii a čaká ju viacmesačná pauza.

Operácia v chorvátskom Dubrovníku

Mladučká kridelnička mala podobné zranenie aj vo vlaňajšej sezóne, ktorú strávila v materskej Budučnosti Podgorica. Vtedy sa ešte vyhla operácii, tá ju už tentoraz neminula. Operovaná bola v chorvátskom Dubrovníku. „Miesto operácie som si zvolila sama. Operoval ma doktor Mladen Miškulin, špecialista na ramená. Rekonvalescencia prebieha už doma v Podgorici, kde sa mi venuje špecialista z môjho bývalého klubu. Som veľmi vďačná klubu, hlavne trénerovi Dávidovi a manažérovi Beňadikovi, ktorí mi veľmi pomohli a umožnili operáciu absolvovať mimo Slovenska. Verím, že sa v budúcej sezóne vrátim silnejšia a klubu to vrátim na palubovke,“ poznamenala pre náš portál Marija Radovičová, ktorá do Michaloviec prišla v lete spolu s Milicou Trifunovičovou. Čiernohorskú légiu v Iuvente nedávno rozšírila aj Sanja Premovičová.

Verí v zisk titulu aj Slovenského pohára

Devätnásťročná rodáčka z Podgorice je so svojou prvou sezónou medzi ženami spokojná. „V podstate áno,“ reaguje Radovičová a následne dodáva. „Mohlo to by ale lepšie. Stále mám iba devätnásť rokov a môžem sa zlepšovať. Prišla som z krajiny, kde je hádzaná športom č.1 a prišla som sem, aby som urobila maximum pre klubový úspech. Čo sa týka našich výsledkov, tie boli ako na hojdačke. K družstvu prišiel nový tréner, ktorý dostal mladé družstvo. Kapitánka Wollingerová tu bola vždy pre nás mladé, aby nám poradila a na palubovke nás usmernila. Po prehrách to bolo ťažké pre každú z nás. Verím, že nám prehry pomôžu, poučíme sa z nich a v budúcej sezóne budeme tempo v lige udávať my.“ Keď to situácia s koronavírusom dovolí, na Iuventu čaká ešte boj o ligový titul a Slovenský pohár. Radivočivoá bude svojim spoluhráčkam držať palce na diaľku. „Samozrejme, že áno. Verím, že dievčatá zabojujú a získajú oba poháre.“   

Návratu sa už nevie dočkať

Čiernohorská mládežnícka reprezentantka momentálne trávi voľný čas doma v Podgorici, kde začala s rehabilitáciou. „Tá prebieha bola stanoveného plánu. Spokojná som ja, aj fyzioterapeut. Nechceme nič uponáhľať. Verím, že sa na budúcu sezónu pripravím dobre a budem silnejšia,“ zdôrazňuje Radovičová, ktorá si pre seba aj tím chce dávať do budúcej sezóny ciele postupne. „Opäť by sme mali bojovať na dvoch frontoch, teda mali by sme hrať aj Pohár EHF. Káder sa určite posilní, už teraz sa hovorí o príchode viacerých hráčok. Určite chceme byť lepší ako v tejto sezóne. Dôležitý je však zdravotný stav. Nám sa zranenia v tejto sezóne nevyhýbajú. Pevne dúfam, že sa to v budúcej sezóne zmení. Osobne sa už neviem dočkať svojho návratu na palubovku,“ dodáva Marija Radovičová.  

pb



Uverejnené: 22.03.2020 19:52:36 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.