files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ďalšie opatrenia v Michalovciach. Krízový štáb stanovil povinnosť nosiť ochranu tváre

Krízový štáb v Michalovciach v súvislosti so šíriacou sa nákazou koronavírusu, ktorý vo svete zabil už tisícky ľudí, na svojom štvrtkovom zasadnutí okrem iného stanovil aj povinnosť nosiť ochranu tváre vo verejných budovách a na verejných priestranstvách. Stanovil aj spoločný pohyb maximálne piatich osôb na verejnom priestranstve. Kontrolu nad týmito opatrenia má vykonávať Mestská polícia.

V Michalovciach zasadal krízový štáb, ktoré súčasťou sú okrem činovníkov mesta a poslancov mestského zastupiteľstva aj zástupcovia okresného úradu, polície, Mestskej polície, vojska, nemocnice, či poskytovateľ mestskej hromadnej dopravy, tento týždeň v pondelok a vo štvrtok. „K dnešnému dňu neevidujeme v Michalovciach ochorenie COVID-19. Pacienti sú ošetrovaní priebežne na infekčnom oddelení. Z tohto hľadiska by som rada vyzvala ľudí, aby nenavštevovali infekčné oddelenie, ale radšej kontaktovali telefonicky svojich lekárov,“ uviedla regionálna hygienička Jana Stašková. V michalovskej nemocnici platí prísny zákaz. Od dnešného dňa, teda od štvrtka 19. marca, je povinnosť všetkých v meste nosiť ochranné rúška. „Je dôležité, aby ľudia nevyhľadávali priamy kontakt, pretože toto ochorenie je kvapôčkové a šíri sa hlavne kýchaním a kašľom. Všetky nariadenie sú na našej oficiálnej stránke, takže si ich tam ľudia môžu pozrieť. Ja by som touto cestou chcela apelovať na ľudí, ktorí sa vrátili zo zahraničia, aby dodržali nariadenia vlády SR. Je dôležité, aby kontaktovali svojho ošetrujúceho lekára, pretože všetky osoby, ktoré sa vrátili zo zahraničia, musia podstúpiť štrnásťdňovú karanténu,“ pokračuje Stašková.

Hlavným problémom sú ľudia, ktorí nedodržiavajú prísne opatrenia. „Keď niekto takého človeka pozná, je potrebné kontaktovať políciu a tá následne kontaktuje úrad verejného zdravotníctva. Voči takýmto osobám sa následne bude postupovať prísne a striktne. Môže im byť udelená pokuta až do výšky 1659 eur,“ zdôrazňuje regionálna hygienička mesta. Doplňme, že Košický samosprávny kraj ešte pred týždňom dočasne uzavrel všetky školy pod jeho pôsobnosťou a taktiež kultúrne inštitúcie. K tomu sa pridalo od pondelka 16. marca aj mesto Michalovce. Platí plošný zákaz využívania športovísk v rámci škôl. Rodičom je odporúčané nevyužívať detské ihriská. Do budovy michalovskej nemocnice má verejnosť prístup len s ochranným rúškom, či inou ochranou tváre. Na troch vstupoch je zavedené triedenie pacientov. Osobitné pravidlá pre styk s klientmi pripravili úrady, banky, či pošta. K preventívnym opatreniam pristúpili v meste aj prevádzkovatelia verejnej dopravy.



Uverejnené: 19.03.2020 19:24:28 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.