files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Rozbehnutý Šimun príchod do Michaloviec neľutuje: Naše cesty sa možno opäť spoja

Zo začiatku sa herne trápil, no postupom času sa vypracoval na jedného z nosných hráčov nováčika Tipsport ligy. Eduard Šimun prišiel do Michaloviec počas novembrovej reprezentačnej prestávky z Nitry, kde sa mu herne nedarilo. V hernom útlme najskôr pokračoval aj v Michalovciach, v samom závere sa ale poriadne rozbehol. Aj jeho kanadské body držali Duklu v hre o play-off až prišiel súper, nad ktorým sa momentálne vyhrať nedá. Koronavírus!

Vedenie Pro-Hokeja na návrh klubov tri kolá pred koncom nadstavbovej časti kvôli jeho šíreniu prerušilo sezónu, ktorá tak ostala stopnutá krátko pred začiatkom najdôležitejšej časti – play-off. „Zo začiatku som si nevedel predstaviť, že niečo také môže nastať. Dokonca som sa s tým zo začiatku nechcel vyrovnať, s odstupom času to ale považujem za správne riešenie. Prvoradé je chrániť zdravie. Mohli sme trebárs hrať aj bez divákov. Nemalo by to ale žiadny význam a zmysel. Kompetentní mali o situácii viac informácii ako my hráči a preto spätne považujem ich rozhodnutie za správne,“ poznamenal pre náš portál stredný útočník, ktorý v Michalovciach v 38 zápasoch zaznamenal sedemnásť kanadských bodov za osem gólov a deväť prihrávok.

Dvadsaťpäťročný odchovanec topoľčianského hokeja, ktorý v Tipsport lige okrem Michaloviec a Nitry obliekol aj dresy Banskej Bystrice, Trenčína, Nových Zámkov a zahral si za Slovan Bratislava aj v KHL, prišiel na Zemplín počas rozbehnutej sezóny z Nitry. Pod Zoborom sa mu príliš nedarilo. Na druhej strane, v Michalovciach postupne herne pookrial a v závere sezóny už patril k tým útočníkom, na ktorých sa tréner Chudý spoliehal najviac. „Ani jednu sekundu času stráveného v Michalovciach neľutujem!“ reaguje na našu otázku Šimun a následne k svojmu pôsobeniu na Zemplíne dodáva. „Našiel som prostredie, ktoré mi vyhovovalo. Milé, priateľské! Každý sa ku každému správal ľudsky - od prezidenta klubu, až po pani upratovačku na štadióne. O fanúšikoch ani nehovorím. Boli skvelí! Čo sa týka mňa samotného, je pravdou, že najskôr som sa tu herne trápil. Neveril som si a nechápem prečo. Neskôr sme spolu s trénermi pritlačili aj na môj individuálny tréning, či už na ľade, ale aj mimo neho a pomohlo mi to. Popravde, párkrát sa mi v kariére už stalo, že som mal slabší rozbeh, ale postupom času začala moja forma gradovať. Bič plieska na konci a som rád, že u mňa teraz na konci plieskal. Aj keď už teraz nezistíme, ako by sa mi darilo v úplnom závere sezóny...“       

Michalovčanov zastihol záver sezóny tri kolá pred koncom nadstavbovej časti na siedmom mieste. Na ôsmu Nitru a deviaty Miškovec mali jednobodový náskok. Verí Šimun, že by sa Dukla Ingema do vyraďovacej časti dostala? „Osobne už teraz nad tým neuvažujem. Vtedy som bol presvedčený, že to zvládneme. Sám som už zažil podobné situácie. Dvakrát som zažil postup do play-off v poslednom kole. V Nových Zámkoch sme najskôr zdolali v poslednom kole Nitru a v priamom súboji o play-off ďalšiu sezónu sme vyradili aj Trenčín. Ja som teda bol zvyknutý na ťažké zápasy v závere sezóny. Bolo iba dôležité, aby sme po tých troch prehrách v rade ostali pokojní a zdravo sebavedomí. Všetci sme verili, že to zvládneme a do Michaloviec donesieme play-off,“ zdôrazňuje michalovský útočník.

Ten ešte o nastávajúcej sezóne nerozmýšľa, no naklonený je aj tomu, že ostane na Zemplíne. „Vôbec sa nebránim tejto možnosti. Sám osobne mám nejaké náčrty, kam by som sa chcel vydať. Mojim dlhodobejším cieľom je hrať českú extraligu. Neviem aké budú moje možnosti, ale rád by som šiel aspoň skúsiť zabojovať o svoje miesto na slnku tam. Čo sa týka našej extraligy, tak neviem, aké možnosti sa naskytnú a nechcem nikomu nič sľubovať, ale môžem len prezradiť, že v Michalovciach som sa cítil veľmi dobre a keď nebude zahraničie alebo nejaká extrémna ponuka zo Slovenska, tak sa vo veľkej pravdepodobnosti naše cesty opäť spoja. Momentálne však nevie nikto či, alebo kedy sa vôbec šport vo svete niekde pohne,“ dodáva na záver Eduard Šimun.

Peter Brendza



Uverejnené: 18.03.2020 18:35:18 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.