files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovce prijali viaceré opatrenia v súvislosti s koronavírusom

Na michalovskom mestskom úrade v pondelok 16. marca zasadol krízový štáb mesta. Ten sa zišiel, aby rokoval o aktuálnej situácii so šírením nebezpečného koronavírusu. Podotýkame, že Michalovce ešte neohlásili ani jedného nakazeného. Mesto ale prijalo viacero opatrení, ktoré sa týkajú cestovania mestskou hromadnou dopravou, prevádzkovateľov taxislužieb a takisto aj využívania detských ihrísk.  

V súlade s rozhodnutiami a odporúčaniami Ústredného krízového štábu (ÚKŠ) pre riešenie opatrení na zabránenie šírenia nového koronavírusu mesto Michalovce prijalo už v piatok 13. marca viacero usmernení a odporúčaní na zabránenie šírenia koronavírusu COVID-19 v podmienkach mesta Michalovce. „Z týchto opatrení pripomíname, že je aj naďalej nevyhnutné rešpektovať a dodržiavať všetky protiepidemiologické, príp. karanténne opatrenia. Žiadame všetkých obyvateľov, aby sa aj naďalej zdržiavali na verejných priestranstvách či v nákupných centrách iba v nevyhnutne potrebný čas s ochranným rúškom na tvári. Zároveň odporúčame obyvateľom, aby si vytvárali zásoby iba v nevyhnutnej miere, čím budeme spoločne predchádzať zbytočnej panike a niektorým nedostatkovým tovarom,“ informovala nás hovorkyňa mesta Michalovce Adela Kalaninová.

V pondelok 16. marca zasadal Krízový štáb mesta Michalovce, ktorý prijal ďalšie opatrenia a usmernenia počas tejto mimoriadnej situácie. Dotýkajú sa cestovania mestskou hromadnou dopravou, cestovania taxíkmi a využívania detských ihrísk a vstupujú do platnosti zajtra, 17. marca. „Od 17. marca budete môcť cestovať mestskou hromadnou dopravou v Michalovciach len s rúškom na tvári, sadať si budete môcť až do piateho sedadla po ľavej a pravej strane za vodičom. Zároveň vás informujeme, že spoje budú redukované na víkendový režim a vynechané budú tzv. nákupné spoje. Prevádzkovateľ mestskej hromadnej dopravy zároveň zabezpečíspoje k najväčším zamestnávateľom v meste. Autobusy sú pravidelne dezinfikované, čím sú chránené pred vírusmi a baktériami,“ pokračuje Kalaninová. Krízový štáb na svojom zasadnutí vydal odporúčanie pre taxislužby, aby svojich zamestnancov upozornili na nosenie ochranných prostriedkov vo forme rúšok a rukavíc a aby vodiči upozorňovali svojich klientov na používanie ochranných prostriedkov počas jazdy taxíkom. „V súvislosti s detskými ihriskami platí zákaz využívať športové areály základných, stredných a materských škôl. Rodičom sa taktiež neodporúča využívať detské ihriská v mestských častiach a na sídliskách po dobu trvania mimoriadnej situácie,“ dodáva na záver Kalaninová.



Uverejnené: 16.03.2020 18:38:13 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.