files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Slováci štrnásť dní bez športu. Ako sa so situáciou vyrovnávajú v michalovských kluboch?

Šíriaci sa Koronavírus spôsobuje ťažkosti aj v športe. Ústredný krízový štáb SR vydal v pondelok nariadenie okamžitého zákazu usporiadania všetkých športových podujatí v krajine predbežne na dva týždne, teda do utorka 24. marca. Ako sa s týmto zákazom vyrovnávajú kluby v Michalovciach? A ako to ovplyvní ich súťaže? Budú sa dohrávať, alebo nebodaj hrozí, že sa zrušia?

Hľadiská ostanú minimálne do 24. marca prázde

Dohrajú sa súťaže?

Najviac dramatická situácia je v hokeji. Najvyššia Tipsport liga mala v týchto dňoch ísť v nadstavbovej časti do finále. Odohrať je potrebné posledné tri kolá, ktoré sú nateraz preložené na neurčito, no a budúcu stredu malo odštartovať play-off. „Tréningový proces u nás prebieha zatiaľ podľa plánu. Hráči trénovali dnes a budú aj v stredu. Do pondelka následne dostanú voľno. Potom sa uvidí...,“ poznamenal pre náš portál športový manažér HK Dukla Ingema Michalovce Peter Tirpák, ktorému aktuálne v tabuľke tri kolá pred koncom nadstavbovej časti patrí siedme miesto. V Dukle zameriavajú zrak hlavne na stredajšie zasadnutie Pro-Hokeja vo Zvolene. Práve tam sa môže veľa vecí rozhodnúť. V hre je vraj aj to, že sa zvyšné kolá nadstavbovej časti zrušia a po štrnásťdňovom zákaze sa pôjde rovno do play-off. Všetko závisí aj od toho, či IIHF zruší majstrovstvá sveta vo Švajčiarsku. Keď sa tak stane, zväz získa časový úsek na dohratie súťaží. „Aj my zatiaľ trénujeme podľa plánov, no v sprísnenom hygienickom režime,“ hovorí manažér druhého michalovského hokejového klubu HK Mládež Michalovce. Aj v tomto klube čakajú, čo bude... „Uvidíme! Možno sa po štrnásťdňovom zákaze súťaže budú normálne dohrávať, možno budú zrušené. Múdrejší budeme v najbližších dňoch,“ dodal Jozef Kužma.

V Zemplíne rušia mládežnícke tréningy

Zákaz sa výrazne dotkol aj futbalistov MFK Zemplín Michalovce. Hráči prvého tímu, ktorí si v sobotu vybojovali postup do nadstavbovej časti o titul, trénujú normálne, v klube ale zrušili v zmysle nariadenia Slovenského futbalového zväzu tréningy všetkých mládežníckych kategórii. „Čakáme, čo sa bude diať ďalej. V klube rešpektujeme nariadenie o zrušení zápasov. Prvý tím zatiaľ normálne trénuje, ďalší tréningový proces je aj v rozhodnutí trénerov. Čo sa týka nateraz zrušených zápasov, zatiaľ nemáme informácie, kedy by sa mali dohrať. Je to čerstvé. Situácia je turbulentná, prichádzajú nové a nové informácie. Momentálne sme tak v procese vyčkávania čo bude ďalej,“ skonštatoval pre náš portál športový riaditeľ MFK Zemplín Marek Zahorčák. Ten si myslí, že zákaz prišiel správne. „Dalo sa to predpokladať. Nové ochorenia pribúdajú a je na mieste to, že prišiel zákaz. Treba to všetko radšej zachytiť v zárodku. Zdravie je dôležitejšie ako šport,“ pokračuje Marek Zahorčák.

V Iuvente sa zariadia podľa situácie

Tréningový proces, ani u mládežníckych družstiev, zatiaľ nezrušili v Iuvente Michalovce. „Nám je teraz v podstate ťažké nejaké veci plánovať. Čo sa týka žien, finálový turnaj Slovenského pohára, ktorý sa mal odohrať tento víkend v Bardejove, je nateraz pozastavený. Budúci týždeň začína reprezentačná prestávka. Pri ženách máme tri reprezentantky. Čo sa týka slovenskej reprezentácie, odtiaľ nemáme zatiaľ žiadne informácie, ako to bude ďalej. Sanju Premovičovú budúci týždeň uvoľňujeme pre potreby reprezentácie Čiernej Hory, ktorú čaká olympijská kvalifikácia. Čo sa týka detí, stále čakáme, čo bude. Pokiaľ sa zavrú školy, tak trénovať nebudú!“ podotýka Jan Beňadik, športový riaditeľ Iuventy. Aj pri tomto klube je výrazná otázka, či zákaz pre športové podujatia potrvá štrnásť dní, alebo sa predlží? „Keď po štrnástich dňoch pôjdeme ďalej normálne, ligu to veľmi neovplyvní. Uvidíme, ako to bude so Slovenským pohárom, či sa niekde vsunie, alebo sa dohrá po sezóne. To už je vec riadiaceho orgánu a jeho rozhodnutia,“ dodáva Jan Beňadik.  

O čo Michalovčania prišli?

Za dva týždne, či ako by to chcel niekto počuť za štrnásť dní, sa malo na Slovensku odohrať 88 zápasov. Na programe boli posledné tri nadstavbové kolá hokejovej Tipsport ligy, play-off prvej ligy, finále druhej lige (v ňom Humenné vyzve Žiar nad Hronom), ako aj prvé kolá nadstavby futbalovej Fortuna ligy. Okrem toho boli zrušené aj zápolenia v basketbale či volejbale a takisto aj Final4 Slovenského pohára v hádzanej mužov a žien, ktorý sa mal konať tento víkend v Bardejove. Ten sa týkal aj Iuventy Michalovce, ktorá v Bardejove mala obhajovať prvenstvo. Futbalisti MFK Zemplín mali odštartovať nadstavbovú časť v nedeľu v Dunajskej Strede, no a v hre mali byť aj hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce. Tým nateraz zrušili domáci zápas s Miškovcom, duel v Budapešti a domáci zápas s Novými Zámkami. Navyše, v stredu 18. marca malo odštartovať play-off, o ktoré Michalovčania stále bojujú. Okrem toho sa malo hrať aj finále Krajskej futbalovej ligy, v ktorom obhajca prvenstva OŠK Pavlovce nad Uhom má naraziť na Medzev. No a zrušené sú aj všetky dorastenecké a žiacke zápasy. Už v pondelok ráno mesto Michalovce zrušilo aj Jarný beh, ktorý sa mal uskutočniť v nedeľu 15. marca.

Peter Brendza



Uverejnené: 10.03.2020 15:14:49 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.