files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa po troch rokoch vyhrala v Olomouci, je blízko k druhému miestu

Viac ako tri roky nedokázali vyhrať hádzanárky Iuventy Michalovce na pôde nebezpečného Olomouca, ktorý im v minulosti robil starosti aj na ich palubovke. Naposledy tam vyhrali ešte 4. februára 2017, odvtedy zaknihovali tesnú prehru 23:24 a remízu 27:27. Túto nepriaznivú sériu prelomili v sobotu siedmeho marca 2020, keď na Hanej triumfovali 34:29.

„Ja som sa o tejto sérii dozvedel z médií, ktoré mi to pripomenuli,“ smeje sa tréner Iuventy Peter Dávid, ktorý však nepriaznivú sériu neriešil. „Vôbec! Minulé sezóny tu bolo iné družstvo, teraz sú tu iné dievčatá,“ pokračuje Peter Dávid. Jeho zverenky v Olomouci dominovali už v prvom polčase, viackrát ich ale zastavila brankárka Haladiková. Hlavne vďaka jej zákrokom bol polčas vyrovnaný (15:15). V druhom už ale naplno prebrali opraty zápasu do svojich rúk hosťujúce hráčky, ktoré vedené dvoma sedemgólovými strelkyňami Adrianou Holejovou a novou posilou Sanjou Premovičovou (po šesť gólov dali Trúnková s Klučkovou, päť pridala Štefaníková) dotiahli zápas do víťazného konca. „Hrali sme tam to, na čo v súčasnosti máme. Hlavne v útočnej hre to bolo výborné. V prvom dejstve nám ešte robila problémy brankárka súpera, v druhom sme to rozbalili naplno. Výborný bol úvod tohto dejstva, kedy sme to zlomili na svoju stranu. V tom čase sme potrestali každú chybu súpera. Družstvo podalo, čo sa týka taktickej vyspelosti, veľmi dobrý výkon,“ podotýka michalovský lodivod.

Iuventa si po výhre v Olomouci veľmi pomohla. V tabuľke si upevnila druhú priečku. Aktuálne má dve kolá pred koncom pred Slaviou Praha trojbodový náskok, no aj o jeden odohraný zápas viac. V prípade jej výhre v predposlednom kole doma s Veselím nad Moravou bude definitívne na druhom mieste a získa tak svoju desiatu medailu v spoločnej súťaži v rade. „Všetko máme vo svojich rukách. Nechceme nič nechať na náhodu a túto situáciu si postrážiť,“ dodáva Peter Dávid. My len doplňme, že Iuventa mala byť v hre aj tento víkend, kedy mala absolvovať prvý z vrcholov sezóny, finálový turnaj Slovenského pohára v Bardejove. Po zrušení všetkých športových akcií na štrnásť dní ale je termín tohto turnaja v nedohľadne. Isté zatiaľ je to, že po reprezentačnej prestávke v sobotu 4. apríla by jej hráčky mali privítať Veselí nad Moravou. Stane sa tak ale iba vtedy, keď nepríde ďalší zákaz podujatí...

Peter Brendza



Uverejnené: 10.03.2020 09:43:56 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.