files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla sa zahráva s ohňom. Vonku ani raz nebodovala a má už len jednobodový náskok

Minulý týždeň im nevyšiel podľa predstáv. Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce do troch duelov na klziskách súperov išli s cieľom ukoristiť čo najviac bodov a upevniť si tak pozíciu v boji o play-off. Realita? Po troch dvojgólových prehrách v Nových Zámkoch (2:4), Detve (2:4) a Nitre (3:5) nezískali ani jeden bod a skomplikovali si situáciu v boji o play-off. Síce zostali na siedmom mieste, ôsma Nitra a deviaty Miškovec však na nich strácajú už iba jeden bod. Aj napriek tomu majú najlepšie vyhliadky na vyraďovaciu časť. Vo zvyšných troch kolách sa predstavia dvakrát doma a v utorok ich zrejme čaká kľúčový domáci duel s Miškovcom, ktorý ale ešte v tejto sezóne doma nezdolali...

Všetky tri zápasy na ľade súpera mali niečo spoločné. Dukla v nich viedla. V Nových Zámkoch 2:1, v Detve 1:0 a v Nitre dokonca 2:0. Ani raz jej hráči však neudržali vedenie. Mrzieť najviac môže prehra v Nitre, kde išlo o šesťbodový duel. V prípade víťazstva by Michalovčania pred Corgoňmi mali sedembodový náskok a jednou nohou by tak boli v play-off. Po góloch Lalancetteho a Hvilu bolo v druhej minúte 2:0, Nitra ale piatimi gólmi v rade otočila duel vo svoj prospech. „Nič lepšie sa nám tam na úvod nemohlo stať. Išli sme rýchlo do vedenia, no tak rýchlo, ako sme dvojgólový náskok získali, sme ho aj stratili. Opäť sme dostali ľahké góly po našich chybách. V poslednej dobe sa nám to stáva často, že nás súperi trestajú za každú chybu. Doplatili sme na chyby a vlastnú nedisciplinovanosť. Začiatok sme si mali postrážiť viac. Po dvoch góloch sme mali hneď presilovku a možno sme to tam mali zlomiť. Zbytočným faulom sme ich ale postavili na nohy,“ poznamenal na margo duelu pod Zoborom tréner Dukly Miroslav Chudý.

Prehry u predposledných Nových Zámkoch, poslednej Detve a vtedy ešte deviatej Nitre samozrejme bolia. Ktorá mrzí trénera najviac? „Mrzí každá jedna. Z vonku sme nedoniesli ani jeden bod. Chceli sme zabodovať, no nepodarilo sa. Znova sme neprekročili svoj tieň. Naša hra vonku bola taká aká bola a výsledky sú také, aké sú,“ pokračuje v kritickom tóne michalovský lodivod, ktorého zverenci si poriadne skomplikovali situáciu v boji o play-off. Síce zostali na siedmom mieste, na ôsmu Nitru a deviaty Miškovec ale už majú iba jednobodový náskok. „Zamotané to bolo stále. Pri trojbodovom systéme sa môže tabuľka pretáčať. Sami vidíte, každý môže zdolať každého. Niektoré tímy nie sú pod tlakom a môžu hrať uvoľnene. My sa nemôžeme už dívať dozadu, musíme pozerať dopredu. Čakajú nás ešte tri zápasy, hrá sa o deväť bodov. Situáciu stále máme vo svojich rukách. Samozrejme, treba si nejaké veci aj rozobrať, no treba byť pozitívny a dívať sa dopredu,“ zdôrazňuje Miroslav Chudý.

Tak ako spomína michalovský lodivod, jeho zverenci majú stále všetko vo svojich rukách. Vo zvyšných troch kolách sa dvakrát predstavia doma, kde ťahajú päťzápasovú víťaznú sériu. Na druhej strane, v utorok ich zrejme čaká kľúčový duel proti deviatemu Miškovcu. V prípade výhry za tri body si môžu výrazne pomôcť, treba ale pripomenúť, že maďarský tím v tejto sezóne ešte doma nezdolali a aj to, že Miškovec ich v októbri ozbíjal na ich ľade o Tatranský pohár, ktorý po dvoch tretinách za stavu 2:0 už prakticky držali v rukách... „Niekto hovorí, že ide o šesťbodový duel, no teraz už je šesťbodový asi každý. Keby sme vyhrali za tri body, bude na to veľmi dobrej ceste. Hrá sa o deväť bodov, uvidíme, ako to všetko vypáli. My sa musíme čo najlepšie na to pripraviť. Trikrát po sebe sme prehrali, v utorok je na čase vyhrať. Iná cesta už momentálne pre nás nie je,“ dodáva na záver Miroslav Chudý.

Peter Brendza



Uverejnené: 09.03.2020 10:20:05 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.