files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Miroslav Chudý pred druhou polovicou nadstavby: Body musíme voziť aj od súperov

Michalovská Dukla Ingema má za sebou polovicu zápasov nadstavbovej časti. Aj po nej majú jej hráči blízko k účasti v play-off. Na ôsmy Miškovec majú náskok tri body a ďalšie tri majú k dobru na deviatu Nitru. Zverenci trénera Miroslava Chudého začali nadstavbu výborne. Nadviazali na tri výhry z konca základnej časti, keď zvíťazili v prvých dvoch kolách a nesklamali ani v Miškovci, kde prehrali po nájazdoch. Po následnom domácom víťazstve nad MAC Budapešť natiahli sériu zápasov, v ktorých bodovali na osem. Pretrhli ju až v utorok v Nových Zámkoch, kde po nevýraznom výkone prehrali 2:4.

Mrzieť nemusí ani tak strata tejto série, skôr spôsob, ako sa Michalovčania k tomu dopracovali. V Nových Zámkoch podali výkon, ktorý nezodpovedal tomu, že bojujú o play-off. Vlastnou nedisciplinovanosťou postavili súpera v tretej tretine na nohy a ten ich zrazil dvoma gólmi, ktorými stanovil pre niekoho prekvapujúci výsledok. „Pre mňa osobne to bolo veľké sklamanie. Nachádzame sa v takej fáze, kedy potrebujeme voziť aj body z vonku. Myslím si, že v Zámkoch sme mali jednoznačne vyhrať. Keby sme podali taký výkon, ktorý sme schopní podávať, tak by sme nemali problém. Mrzí ma hlavne prístup hráčov. Nemôže súper, ktorému už o nič nejde, byť motivovanejší ako my. My máme najväčšiu motiváciu akú môžeme mať. Sme nováčikom a chceme v premiérovej sezóne doniesť do Michaloviec play-off. Bol by to obrovský úspech. Neviem si predstaviť mužstvo, ktoré by malo byť viac motivované. V Zámkoch to tak nevyzeralo. My sme to poňali ako každý iný zápas. To sa nám v závere vypomstilo. Zoberiem prehru, keď je súper lepší, no toto mi hlava nejako neberie. Nové Zámky chceli viac ako my a práve toto ma trápi. V tejto fáze nemôže chcieť viac ako my nikto,“ vrátil sa ešte k utorkovému zápasu tréner Michalovčanov Miroslav Chudý.

Zemplínčanov prehra v Nových Zámkoch môže mrzieť o to viac, že podobne v utorok dopadli aj ich konkurenti v boji o play-off. Miškovec doma podľahol Detve a Nitra padla v Budapešti. V prípade natiahnutia bodovacej série si tak mohli utvoriť pred nimi ešte väčší náskok. „My to máme vo vlastných rukách,“ reaguje Miroslav Chudý, ktorého tím má pred Miškovcom naďalej náskok troch bodov a pred Nitrou šiestich. „Nahnevaný som bol skôr na to, že po tom, čo sme odohrali dobrý zápas po taktickej stránke v Miškovci príde toto. Mrzí ma to, že nevieme zopakovať dobré výkony u súperov vo viacerých zápasoch. V Miškovci sme hrali na výsledok a ten sa dostavil. Takto takticky musíme hrať aj v ďalších zápasoch,“ pokračuje michalovský lodivod.

Nadstavbová časť sa v piatok prehupne do svojej druhej polovice. V hre je pätnásť bodov a kto si z nich ukoristí viac, bude hrať v play-off, kde vo svojej premiérovej sezóne medzi slovenskou elitou nechcú chýbať ani Michalovčania. „Situácia je pre nás jasná. Musíme bodovať aj vonku, kde nás čakajú tri zápasy. Teraz hráme v piatok v Detve a v nedeľu v Nitre. V oboch zápasoch potrebujeme bodovať. Máme teraz mierny náskok pred súpermi, no ten si musíme ustrážiť. Ono to inak nepríde. Nepomôžeme si takým prístupom k zápasu, kedy chce súper viac. V utorok sme to v Nových Zámkoch nezvládli. Teraz to musíme napraviť v ďalších dueloch, ktoré nás čakajú,“ konštatuje Miroslav Chudý, ktorého zverenci sa v piatok predstavia na ľade poslednej Detvy. Je to ideálny súper na zabodovanie? „Ideálny súper nie je žiadny! Detva vyhrala v utorok v Miškovci. Nemôžeme sa dívať na to takým fanúšikovským pohľadom, že Detva je posledná v tabuľke a vyhrať tam teda musíme. Vyhrať chce aj súper, ktorý nie je až pod takým tlakom. Sú tam hráči, čo hrali cez sezónu menej a teraz chcú ukázať, že na to majú, aby boli v tíme aj v budúcej sezóne. Utorkové kolo ukázalo, že žiadny favorit to nemá jednoduché. Treba sa na to takto dívať. My určite na to máme, len musíme byť dobre pripravení a motivovanejší,“ dodáva na záver lodivod Michalovčanov.

Peter Brendza



Uverejnené: 05.03.2020 11:06:41 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.