files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa s novou posilou, prichádza účastníčka MS 2019

Vedenie Iuventy Michalovce tesne pred koncom prestupového obdobia ešte stihlo zrealizovať jeden transfer. Novou posilou sa stala 27-ročná pravá spojka Sanja Premovičová. Skúsená ľaváčka, ktorá na jeseň hrala Ligu majstrov za Budučnosť Podgorica, si v závere minulého roka zahrala v drese Čiernej Hory aj na MS v Japonsku. Premovičová je druhou posilou Iuventy v priebehu rozbehnutej sezóny. Pripomíname, že začiatkom februára aktuálneho majstra SR posilnila aj Lívia Klučková, ktorá naposledy pôsobila v Prešove. Vedenie tým reagovalo na dlhodobé zranenie kanonierky Kompaniecovej a tehotenstvo kapitánky Patrície Wollingerovej.

Káder potrebovali doplniť skúsenosťou

Po odchode spomenutých dvoch opôr prišiel tím trénera Petra Dávida hlavne o skúsenosti. Mladý káder navyše trápia zranenia. Okrem Kompaniecovej do konca sezóny vypadli aj Milenkyová či Radovičová a zranenie trápi aj Štefanovú. Hlavne preto sa vedenie klubu obzeralo po posilách. „Chceli sme to posilniť skúsenosťou,“ rozhovoril sa športový riaditeľ Jan Beňadik, ktorý je s vystužením kádra spokojný. „Pracovali sme na viacerých alternatívach, nakoniec sa podarilo zrealizovať prestup Lívie Klučkovej a práve Sanji Premovičovej. Ide o pravú spojku, ľaváčku a už skúsenú hráčku. Práve preto sme ju chceli získať, aby pomohla nášmu mladému družstvu herne, aj skúsenosťami. Taktiež je to pre naše mladé hráčky určite obrovská motivácia trénovať a hrať s hráčkou, ktorá skončila so svojim družstvom na posledných majstrovstvách sveta v Japonsku na piatom mieste,“ pokračuje Beňadik a na záver dodáva.Na spolupráci sme sa dohodli do konca prebiehajúcej sezóny. V budúcnosti chceme ísť naďalej smerom mladých talentovaných slovenských hráčok, ako napríklad už medializovaná Martina Popovcová. Toto je naša cesta v tejto, aj v ďalších sezónach. Na strane druhej, mladé hráčky sa musia mať aj od koho učiť, bez toho takýto koncept jednoducho nejde a nefunguje.“

Stotožnená s očakávaniami

Čiernohorská reprezentantka má už bohaté skúsenosti z európskych pohárov. Pôsobila hlavne v tíme dlhodobo najúspešnejšieho čiernohorského klubu Budučnosti Podgorica. Okrem toho obliekala aj dres srbského HC Naisa Niš a poľského Metraco Zaglebie Lubin, ktorý sa v lete predstavil v Michalovciach na Memoriáli Tomáša Jakubča. Do Michaloviec prichádza po krátkej anabáze v maďarskej Kisvárde, kde odohrala päť zápasov.Do Iuventy som prišla rada,“ rozhovorila sa 27-ročná ľaváčka. „Odporučili mi ju viaceré spoluhráčky, ktoré tu už hrali. Na klub som počula len pozitíva. Všetky boli spokojné a ja verím, že to bude aj môj prípad,“ pokračuje Premovičová.

Rodáčka z Berane sa hneď po svojom príchode zaradila medzi najstaršie hráčky tímu. Staršou je iba brankárka Jablonská, v poli staršej hráčky niet. „Je to trošku nezvyk, no viem sa tomu prispôsobiť. Takisto viem, čo sa odo mňa očakáva. Mám potiahnuť mladé dievčatá a pomôcť tímu svojimi skúsenosťami. Som s tým stotožnená,“ dodáva na záver Premovičová.

Peter Brendza



Uverejnené: 04.03.2020 08:32:27 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.