files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Komentár: Tri body s možnou cenou zlata

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce už majú na svojom konte aj víťazstvo v roku 2020. Ich prvý triumf v tomto roku sa síce rodil možno ťažšie ako cisárskym rezom, no v budúcnosti môže chutiť o to viac.

Zverenci trénera Jozefa Majoroša nepodali doma s Nitrou optimálny výkon, na výhru 1:0 im to ale stačilo. Dôvodov bolo viacero. Minulotýždňová prehra 1:8 s Trenčínom určite zanechala stopy na hráčoch. Zanechala stopy na brankárovi Kirovi, tak na obrane, ktorá viackrát musela iba sledovať rýchle akcie Trenčanov, stredu poľa, ktorý si pomaly ani do lopty nekopol. Keď sa k tomu pridá v tomto období pravidelne ťažší terén, na ktorom je hrať kombinačný futbal veľmi ťažké a súper, ktorý je od prvej minúty spokojný s bezgólovou remízou, na ihrisku sa môže odohrať aj pad, ktorý by vyhovoval Nitranom. Šachovú partiu ale nakoniec vyhrali Michalovčania. Síce ťažko, no na to sa nik pýtať nebude.

Tieto tri body môže mať cenu zlatu. Zemplínčania sú po výhre opäť v prvej šestke a zahrali im do karát aj výsledky ostatných duelov. Aktuálne sú na piatom mieste, na ktorom aj zimovali, na štvrtý Ružomberok, kde sa predstavia v nedeľu v priamom súboji o prvú šestku, strácajú iba jeden bod. Za nimi je poriadná tlačenica. Trenčín s Trnavou strácajú dva body, Zlaté Moravce so Senicou, ktorá na jar obrala o body Dunajskú Stredu s Trnavou, tri body a Sereď štyri. Všetko je teda otvorené a o šestku sa zrejme bude bojovať až do konca základnej časti. Veľa však napovie už tento víkend, kedy sú na programe zápasy medzi tímami bojujúcimi o ňu. Štvrtý Ružomberok privíta piate Michalovce, šiesty Trenčín desiatu Sereď a siedma Trnava deviate Zlaté Moravce. Keď Michalovčania ostanú v pásme šestky aj po tomto kole, všetci veria, že si v domácom súboji s posledným Pohroním v poslednom kole svoju pozíciu uhája. Aj preto by mohli mať tri body získané s Nitrou cenu zlata!

Hodnotenie Michalovčanov

Matúš Kira – podal štandardný výkon, veľa roboty nemal. Raz ho zachránila žrď, jeden strieľaný center vyriešil vyrazením a situácie v závere dostal pod kontrolu. Výsledná známka 7.

Dimitrios Konstantinidis – grécky legionár má nastavenú latku poriadne vysoko. Jeho predchodca na poste pravého obrancu totiž vyrástol v najvyššiu kvalitu Fortuna ligy. Už v Trenčíne sa nám zdalo, že až príliš chyboval. Tentoraz sa vyhol chybám, no chýbala podpora ofenzívy. Výsledná známka 4.

Ian Pino Soler – od španielskeho stopéra čakáme aj väčšiu podporu v ofenzíve počas štandardok. V defenzíve si poradil s niekoľkými centrami súpera, v samom závere mu pomohol aj Kira. Výsledná známka 5.

Jose Carillo Mancilla – aj od neho sme videli štandardný výkon. Viac sa ale v týchto zápasoch čaká podpora ofenzívy prihrávkou. Výsledná známka 5.

Matúš Vojtko – opäť sa nevyhol zaváhaniam v defenzíve. Čo sa týka podpory ofenzívy, opäť bola kvalitná. Po jeho práci vznikol jediný gól zápasu. Známku ale znižujú chyby v defenzíve. Výsledná známka 5.

Jakub Grič – jeden z hráčov, ktorého už považujeme za domáceho podal opäť štandardný výkon. Viackrát odobral súperovi loptu, potiahol útok, vedel dobre rozohrať. Navyše, urobil veľa čiernej roboty, čo nie je niekedy vidieť. Výsledná známka 6.

Igor Žofčák – michalovský kapitán sa niekoľkokrát zapojil do ofenzívnych akcií tímu, niekedy ale od neho čakáme viac. Na druhej strane, hre tímu dodal skúsenosť, ktorá v Trenčíne chýbala. Výsledná známka 4.

Kyriakos Savvidis – po slabšom výkone v zápase proti Trenčínu patril opäť medzi najlepších. Vyšší post mu svedčí viac ako ten, čo hral na jeseň. Červená karta pre neho nám absolútne nesedí. Čo už, v Ružomberku bude zrejme veľmi chýbať... Výsledná známka 7.

Peter Kolesár – predviedol niekoľko narážačok so Žofčákom, po jednej sa dostal do dobrej pozície, mieril ale nad. Keby šancu premenil, známka by bola vyššia. Výsledná známka 5.

Milan Kvocera – dávame mu najvyššiu známku nie preto, že dal víťazný gól. Skôr preto, že v patril medzi najlepších na ihrisku. Výsledná známka 8.

Sidibe Modibo – útočník čiernej pleti sa na jar zatiaľ iba hľadá. Nepresvedčil proti Trenčínu a ani proti Nitre. Verme, že v ďalších zápasoch nájde stratenú formu. Alebo aspoň skóruje... Výsledná známka 3.

Christos Kountouriotis, Stanislav Danko a Georgios Neofytidis (hrali menej ako 25 minút, ich výkon nehodnotíme) – striedajúci hráči nepriniesli do michalovskej hry nový vietor. Práve za ich pôsobenia na ihrisku sa Nitrania nadýchli k tlaku. Chcelo to od nich viac podržať loptu vpredu. Kountouriotis mohol rozhodnúť, jeho strela tesne minula bránku.

Peter Brendza



Uverejnené: 25.02.2020 10:50:49 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.