files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tribúny opäť dohnali Michalovčanov k víťazstvu: Diváci boli fantastickí, ozýva sa zo šatne Dukly

V Michalovciach sa v piatok večer opäť oslavovalo. Radosť spôsobili hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce, ktorí po parádnom obrate zdolali v poslednom kole základnej časti silný Zvolen. Zverenci trénera Miroslava Chudého prehrávali ešte na začiatku poslednej desaťminútovky 1:3, potom sa ale začali diať veci. Hostia urobili jednu z mála chýb, začo ich Galamboš potrestal kontaktným gólom a hneď na to urobili ďalší zo zbytočných faulov. To už bol na nohách celý štadión, ktorý hnal vojakov k vyrovnaniu. Zabezpečil ho Šimun a v predlžení dokonal obrat svojim druhým gólom v zápase Peter Galamboš.

„Diváci boli fantastickí. Toto víťazstvo je aj ich zásluha. Ani si od začiatku sezóny nepamätám, či sa niekedy na našu adresu ozýval piskot. Chodí tu plný štadión, ktorý sa baví hokejom. Ľudia stoja za nami, za každého stavu nám fandia. Tak by to malo byť,“ skladá poklonu divákom dvojnásobný strelec Peter Galamboš a na jeho slová nadväzuje aj Eduard Šimun. „Fanúšik je našim šiestym hráčom na ľade. Presviedča o tom každý zápas. Sami ste videli, že za nepriaznivého stavu na nás nepíska, ale nás ženie dopredu. Po našom góle na 2:3 sa chytili aj diváci a potom to už vrelo.“

Michalovčania tak v poslednom kole dokázali zabodovať aj s posledným tímom, s ktorým vo svojej premiére v najvyššej súťaži nebodovali. Na nováčika viac ako dobrá bilancia... Poďme ale k zápasu. V ňom dlhý čas ťahali domáci za kratší koniec. Zvolenčanov ale dobehli vylúčenia. Až deviati jeho hráči sedeli na „lavici hanby“, čo HKM stálo veľmi veľa síl. Tie jeho hráčom chýbali v závere pri obrovskom tlaku Dukly. „S výsledkom je spokojnosť, s hrou asi iba v nejakej časti zápasu. Opäť nám nevyšiel úvod. Rýchlo sme prehrávali 0:2. Je to škoda, pretože sme si sami hovorili, že úvod musíme zachytiť. My sme dvakrát inkasovali. Musíme sa z toho poučiť, pretože v ďalších zápasoch už pôjde oveľa a mrzieť bude každá bodová strata,“ zdôrazňuje Peter Galamboš, ktorý druhým gólom nakopol svoj tím a v predĺžení dorazil Zvolenčanov.

O vyrovnanie sa postaral v 52. minúte, krátko po Galambošovom kontaktom góle Eduard Šimun, ktorý sa presadil z ôsmej michalovskej presilovky v zápase. „Bolo vidieť, že Zvolen má svoju silu. Keď od začiatku zapli, mali sme s tým problém. Rýchlo viedli 2:0. Potom ale prišli ich vylúčenia, ktoré ich stáli sily. Práve tie ich vylúčenia začali lámať zápas na našu stranu. Nevyzeralo to s nami dobre, chvalabohu sme sa ale chytili a zápas otočili,“ konštatuje Šimun, držiteľ zlatej prilby za najkrajší gól v mesiaci január. „Ja som ju odložil hneď po prvom striedaní. Už prichádzali na moju stranu aj posmešky, že v nej vyzerám ako mimozemšťan. Určite si ju ale ešte v zápasoch dám na hlavu,“ smeje sa Šimun, ktorého prvenstvo o najkrajší gól už stálo nejaké euro. „V šatni samozrejme už prišlo na podpichovačky. Musel som teda dať nejaké euro do spoločnej kasy,“ pokračuje v dobrej nálade Šimun.  

Michalovčania tak ukončili základnú časť troma výhrami v rade. Tie ich vysunuli opäť do pásma play-off. Aktuálne im patrí siedme miesto, ba na svojich najväčších rivalov majú aj menší náskok. Ôsma Nitra na nich stráca štyri body (odpočítať jej ale ešte majú dva...) a Miškovec na deviatom mieste zaostáva o päť bodov. „Do nadstavby ideme s cieľom udržať sa v prvej osmičke. Naším cieľom je play-off, ktorý chceme naplniť aj kvôli divákom, ktorí si to zaslúžia,“ podotýka Šimun, ktorý do Michaloviec prišiel počas rozbehnutej sezóny potom, čo skončil v Nitre. Základnú časť môže viac hodnotiť Peter Galamboš, ktorý tu je od začiatku. „Mali sme výborný úvod. Vyťažili sme z neho dosť bodov. Samozrejme, táto eufória sa celú sezónu udržať nedala. Prišli aj zápasy, v ktorých sa nám nedarilo. Doma sme často bodovali, takže s tým je spokojnosť. Horšie to bolo so zápasmi vonku. Niektoré nám tam nevyšli. V nadstavbovej časti musíme nosiť aj body z vonku, pretože to môže byť jazýčkom na váhach,“ konštatuje Peter Galamboš. Toho síce mrzí, že si Dukla nevybojovala účasť v prvej šestke a tým aj v play-off, ale... „Pokiaľ by sme hrali vonka tak ako doma, naša šanca by bola väčšia. Body z vonku nám teraz chýbali. Siedme miesto je reálnym obrazom našich síl. Všetci veríme, že v tomto budeme pokračovať a v nadstavbovej časti si udržíme účasť v play-off.“

Program HK Dukla Ingema Michalovce v nadstavbovej časti
1. kolo: HK Dukla Ingema Michalovce - HC 07 WPC Koliba Detva (nedeľa 23. február 17.30 hod.).
2. kolo: HK Dukla Ingema Michalovce - HK Nitra (utorok 25. február o 17.30 hod.).
3. kolo: DVTK Jegesmedvék Miškovec - HK Dukla Ingema Michalovce (piatok 28. február o 18.00 hod.).
4. kolo: HK Dukla Ingema Michalovce - MAC Ujbúda (nedeľa 1. marec o 17.30 hod.).
5. kolo: HC Mikron Nové Zámky - HK Dukla Ingema Michalovce (utorok 3. marec o 18.30 hod.).
6. kolo: HC 07 WPC Koliba Detva - HK Dukla Ingema Michalovce (piatok 6. marec o 18.00 hod.).
7. kolo: HK Nitra - HK Dukla Ingema Michalovce (nedeľa 8. marec o 16.00 hod.).
8. kolo: HK Dukla Ingema Michalovce - DVTK Jegesmedvék Miškovec (utorok 10. marec 17.30 hod.).
9. kolo: MAC Újbuda - HK Dukla Ingema Michalovce (piatok 13. marec o 18.00 hod.).
10. kolo: HK Dukla Ingema Michalovce - HC Mikron Nové Zámky (nedeľa 15. marec o 17.00 hod.).

Peter Brendza



Uverejnené: 22.02.2020 10:06:06 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.