files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovské víťazstvo v réžii Spišiakov, pred koncom prestupov dve zmeny

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce až na štvrtý pokus zdolali slávnejšiu Duklu Trenčín. Podarilo sa im to v nedeľu, keď po výbornom výkone hlavne v druhej a tretej tretine otočili výsledok z 0:1 na 3:1. Zásluhu na tom majú predovšetkým Spišiaci v jej drese. Brankár Surák sa prezentoval tridsiatimi zákrokmi a druhý a tretí gól strelili Martin Bdžoch a Matej Giľák.

Do bránky sa tréner golmanov Imrich Petrík rozhodol postaviť Filipa Suráka. Dvadsaťštyriročný brankár síce inkasoval prakticky hneď z prvej čistej šance súpera, strelu Mikysku ale vidieť nemohol, potom však zatiahol roletu a viacerými zákrokmi podržal svoj tím. „Som veľmi rád, že sa mi v bránke darilo. Ešte viac ma ale teší naše víťazstvo. Všetko sme si na ľade museli vybojovať, preto teší o to viac,“ skonštatoval po zápase Filip Surák. Radosť z výhry, ale aj z premiérového extraligového gólu v Michalovciach mal Martin Bdžoch. Ten už síce v najvyššej súťaži raz skóroval, keď sa presadil za Poprad, no jeho gól zo 42. minúty mal punc víťazného a o to tešil viac. „Ja som v prvom rade ani nevedel, že puk som do brány dostal ja. Potom, keď som sa to dozvedel, veľmi som sa z toho potešil. Získali sme totiž veľmi dôležité body, ktoré nám môžu pomôcť,“ podotkol Bdžoch, ktorý sa do zostavy trénera Chudého vmestil po dlhšom čase.

Michalovské víťazstvo tak režírovali hlavne Spišiaci obliekajúci jeho dres. „To ma teraz ani nenapadlo,“ smeje sa Filip Surák a jeden zo šiestich Spišiakov v michalovskom tíme dodáva. „Je nás tu dosť, takže sa od nás čaká, že budeme aj robiť zápasy.“ Na brankárove slová nadväzuje aj Bdžoch. „Tento fakt ma nesmierne teší, no nie je dôležité, kto góly dá. Dôležité sú body, ktoré musíme zbierať, keď sa chceme dostať do play-off,“ veľavravne konštatuje michalovský bek. Ten by bol rád, keby si trojbodový zápis pripísali Michalovčania aj v utorok na ľade posledného Liptovského Mikuláša. „Mikuláš opustili viacerí hráči, budeme tak favoritmi. Na to sa ale spoliehať nemôžeme. Z vonku totiž nosíme body veľmi málo, čo sa musí v nadstavbovej časti zmeniť. Keď sa tak nestane, play-off nám môže ujsť,“ dodáva Martin Bdžoch.

V boji o vyraďovaciu už Michalovčanom nepomôže útočník Tomáš Hričina. Ten totiž tesne pred uzávierkou prestupového obdobia odišiel k aktuálnemu majstrovi a lídrovi súťaže Banskej Bystrici. Michalovčania ale získali jeho náhradu, keď sa im do konca sezóny upísal útočník 25-ročný útočník Andreas Štrauch, ktorý naposledy pôsobil vo Zvolene.

Peter Brendza



Uverejnené: 17.02.2020 21:08:33 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.