files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventu čaká ďalší šláger, do Prahy cestuje bez kapitánky Wollingerovej

Hádzanárky Iuventy Michalovce po domácej porážke 23:24 s Mostom zrejme prišli o šancu na obhajobu prvenstva v MOL lige. Na lídra súťaže totiž strácajú už deväť bodov. Teraz ich čaká obrovský boj o medailu, či o post najlepšieho slovenského tímu. Michalovčanky sú aktuálne stále na druhom mieste, tretia Poruba na nich ale stráca už iba jeden bod a v závese sa stále držia aj Slavia Praha, Olomouc, či Šaľa.

Štvrtá tohtosezónná porážka, prvá domáca po viac ako ôsmich rokoch, samozrejme náladu v tíme nezdvihla. „Mrzí o to viac, že sme mali súpera na lopate. V druhom polčase sme viedli o tri góly, náskok sme však neudržali. Vzhľadom na okolnosti bola veľmi krutá. Momentálne bojujeme nielen so súpermi, ale aj sami so sebou,“ poznamenal pre náš portál tréner Iuventy Peter Dávid. Tomu od záveru roka 2019 chýba kanonierka Iryna Kompaniecová, no a k dispozícii už nebude mať ani kapitánku Patríciu Wollingerovú. Športový riaditeľ Iuventy Ján Beňadík nám iba stroho odpovedal, že je na péenke.

Odohrala Patrícia Wollingerová proti Mostu posledný zápas v drese Iuventy?

Tréner Peter Dávid si nateraz bude musieť poradiť s tým kádrom, ktorý k dispozícii má. Po týždni na jeho zverenky čaká ďalší šláger kola. Tentoraz sa predstavia v Prahe proti Slavii. Tá pod vedením Františka Urbana, ich bývalého trénera, na jeseň minulého roka remizovala v Michalovciach 26:26. „Samozrejme, máme im čo vracať. Máme ale svoje problémy, s ktorými sa musíme popasovať. Vieme, kde nás tlačí topánka. Chýba nám momentálne skúsenosť, aj kvalita. Naše mladé družstvo ešte nedokáže dotiahnúť ťažké zápasy do víťazného konca, čo sa ukázalo v posledných týždňoch. Chýba nám aj povestné šťastíčko, ktoré sa dúfam v sobotu v Prahe konečne prikloní na našu stranu. Verím, že sa nám podarí pretrhnúť smolu, ktorá nás v posledných týždňoch prenasleduje,“ konštatuje tréner Michalovčaniek. Tomu okrem dvoch najväčších opôr bude chýbať aj ďalšia spojka Miriam Milenkyová, ktorá má obnovené problémy s kolenom. Strata troch spojok núti predstaviteľov klubu zháňať na tento post náhradu. Na slovenskom trhu veľa hráčok, ktoré by spĺňali predstavu, nie je. Aj preto sa musia obzerať aj za hranice. Keďže prestupový termín končí posledným februárovým dňom, veľa času im už neostáva...

Peter Brendza



Uverejnené: 07.02.2020 09:00:26 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.