files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Dukle zvonia na poplach. Musíme nosiť body aj z vonku!

V najvyššej hokejovej Tipsport lige teraz prichádza na rad tretia, záverečná reprezentačná pauza. Hráči HK Dukla Ingema Michalovce sa pred ňou rozlúčili dvoma prehrami. V Košiciach podľahli domácim „oceliarom“ 0:3. Viac ale bolela piatková prehra z Budapešti, kde tamojšiemu MAC podľahli 1:3.

Prehru ešte nerozdýchal

Michalovčania nastupovali v Košiciach s cieľom prehĺbiť ich výsledkovú krízu. HC predtým päťkrát v rade nevyhralo a doma sa hotovalo túto sériu ukončiť, čo sa jeho hráčom nakoniec aj podarilo. „Vedeli sme, že to tam jednoduché nebude. Z ich nepriaznivej série sme samozrejme chceli niečo vyťažiť aj my, no to, čo sme mali hrať, sme hrali akurát v prvej tretine. Nevyužili sme ich nervozitu. Od druhej tretiny už domáci dominovali. Nepustili nás do ničoho a vyhrali zaslúžene,“ zdôraznil tréner Miroslav Chudý. Ten bol oveľa nespokojnejší po piatkovej prehre v Budapešti. „Osobne som z tejto prehry veľmi sklamaný. Ešte som ju stále nerozdýchal,“ hovorí Chudý aj tri dni po porážke s MAC. „Chalanom sme pred samotným duelom zdôrazňovali, že vzhľadom na situáciu v boji o play-off je už každý zápas pre nás ako siedmy v play-off. Týka sa to hlavne zápasov u súperov, ktorí sú v tabuľke pod nami. My sme nezvládli duel v Detve a teraz aj v Budapešti. Prehrať sa samozrejme dá. Uznám prehru, keď bol súper lepší, no nám chýbalo asi všetko. Nebolo to o súperovi, ale o nás. Keď to takto bude ísť ďalej, play-off nám unikne,“ pokračuje tréner michalovskej Dukly.

Majú o čom rozmýšľať

Michalovským hokejistom, ktorí po dvoch prehrách klesli v tabuľke na ôsme miesto, príde možno reprezentačná pauza vhod. Najbližšie budú v hre až v utorok 11. februára, kedy ich čaká nesmierne dôležitý domáci duel so siedmou Nitrou. „Chlapcom sme dali cez víkend voľno. Od pondelka sa ale začíname pripravovať na záver sezóny. Potrebujeme dotrénovať fyzické veci, ale aj herné. V prvom rade si ale musíme upratať v hlavách a povedať, čo vlastne chceme. Náš cieľ je jasný a my musíme preň urobiť maximum. V zápasoch vonku nám ale stále niečo chýba. Pokiaľ nebudeme nosiť body aj od súperov, jednoducho si v play-off nezahráme. To musí byť každému jasné,“ zdôrazňuje Miroslav Chudý, ktorého zverenci hneď po pauze absolvujú doslova šesťbodový duel. „Náš boj o play-off začal už skôr. Mali sme ťažkých súperov, teraz zase tých ľahších vonku. Nevyužili sme ale šancu trošku odskočiť súperom. Mrzia prehry v Detve a v Budapešti. Ako spomínate, zápas s Nitrou bude nesmierne dôležitý. My sme ale mali dôležité súboje už aj pred tým a tie sme nezvládli,“ pokračuje Chudý.

Trojica do Humenného, mužstvo ešte chcú posilniť

V závere týždňa sa Michalovčania rozlúčili s trojicou hráčov. Obrancovia Ladislav Hopkovič s Damiánom Novickým a útočník Lukáš Hamráček odišli do druholigového Humenného, ktorému by mali pomôcť v play-off vybojovať miestenku v prvej lige. Spolu s nimi bude „humenským levom“ pomáhať aj Matej Farkaš, ktorého ale čakajú aj boje v michalovskej juniorke. „Vždy je to nepríjemné oznámiť hráčom odchod. Tí chalani niečo s nami prežili. My ale musíme nejaké veci zmeniť, navyše, chceme nadviazať bližšiu spoluprácu s Humenným. Chalani ostávajú v štruktúre klubu, teraz ale išli pomôcť Humenčanom, ktorí sa chcú dostať do prvej ligy,“ podotýka Miroslav Chudý, ktorý nevylučuje ani ďalší pohyb v kádri.

Lukáš Hamráček strávi záver sezóny v Humennom

Prestupový termín končí v polovici februára a dovtedy sa ešte v kádri nováčika Tipsport ligy môžu udiať zmeny oboma smermi. „Určite áno! Niektorí hráči akoby zaspali, alebo sa uspokojili. Netýka sa to tých, čo išli do Humenného, s nimi problém vonkoncom nebol. Bojujeme o play-off, takže potrebujeme káder ešte trošku vystužiť. Určite teda ešte chceme niečo zmeniť,“ dodáva na záver tréner michalovskej Dukly.

Peter Brendza



Uverejnené: 03.02.2020 11:19:12 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.