files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Farkaš na svoj extraligový debut nikdy nezabudne

Má za sebou iba tri zápasy v najvyššej Tipsport lige, no už toho zažil veľa. Zahral si na dvoch najkrajších štadiónoch na Slovensku, doma pred vlastnými fanúšikmi, získal skalp cenného súpera. Dokonca sa zapísal do bodových štatistík a zúčastnil sa aj na galavečeri Hráč mesiaca, kde už dokonca rozdával aj podpisy. Osemnásťročný Matej Farkaš toho stihol viac ako dosť. Do zostávajúcich týždňov si dáva dva ciele – etablovať sa v kádri HK Dukla Ingema Michalovce a zabojovať s juniorkou o postup do Extraligy!

Odchovanec michalovského hokeja a slovenský mládežnícky reprezentant už jeden štart za Duklu mal. Pripísal si ho vlani na ľade Nových Zámkov B, kde sa na výhre 14:0 podieľal asistenciou. Ďalšie tri štarty, tentoraz už extraligové, pridal v týchto dňoch. Dres Dukly si obliekol v Bratislave proti Slovanu (2:5), doma s Popradom (2:1) a v stredu v Košiciach (0:3). „Na svoju premiéru v Michalovciach, pred plným hľadiskom, nikdy nezabudnem,“ zdôveril sa nám osemnásťročný útočník, ktorý si svoju extraligovú premiéru odkrútil v Bratislave na najkrajšom štadióne na Slovensku, aréne Ondreja Nepelu. „Bol to pre mňa neskutočný zážitok. Síce som bol iba v pozícii trinásteho útočníka, no na štadióne Ondreja Nepelu si nezahráte každý deň. Podobné to bolo aj v košickej Steel aréne,“ pokračuje Matej Farkaš.

Pochvala od Chudého

Chvíle rýchleho útočníka prišli hlavne v domácom zápase s Popradom. Po tom, čo sa v druhej tretine zranil Marek Mašlonka, zaradil tréner Chudý Farkaša do štvrtého útoku k Šimunovi a Chalupovi. A mladý odchovanec michalovského hokeja sa nestratil. Dokonca si pri víťazom góle Šimuna na 2:1 pripísal asistenciu. „Som trénerom vďačný za šancu. Určite k tomu pomohli aj moje výkony v juniorke. Snažil som sa robiť všetko, čo mi tréneri povedali. Asi boli so mnou spokojní, keďže po zápase ma pochválil aj tréner Chudý,“ hrdo poznamenáva Farkaš.

Dostať juniorku do Extraligy

Trénerský štáb Dukly si zrejme všimol Farkašove výkony v juniorke. Tej sa v tejto sezóne výrazne darí a už v predstihu si vybojovala v nadstavbovej časti účasť v baráži o Extraligu. Spolu s Michalovčanmi sa tam predstavia v boji o dve miestenky aj štyria extraligisti a druhý tím z prvej ligy. Farkaš je momentálne druhý najproduktívnejší hráč juniorského tímu, hneď po Dominikovi Borovovi, ktorý je takisto členom tímu Dukly Ingema. Práve zranenie Borova mu otvorili dvere do prvého tímu. „Čo sa týka juniorky, s tou sme mali určité ciele. Najskôr sa nám nepodaril postup do extraligovej nadstavby, baráž o najvyššiu súťaž si už ale zahráme. Určite v nej chceme odovzdať všetko. Zrejme sa k nám vrátia niektorí chalani, ktorí hrali Extraligu či mužskú prvú ligu a s nimi budeme rozhodne silnejší. Chceme všetko zúročiť a zabojovať o najvyššiu súťaž,“ dodáva na záver Matej Farkaš.

Peter Brendza (foto: Peter Brendza a Tomáš Feigl)



Uverejnené: 31.01.2020 10:15:25 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.