files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Nová posila Dukly Jevgenij Mons: Slovenskú ligu mi odporučil kamarát Július Hudáček

Nateraz poslednou posilou michalovskej Dukly pred blížiacim sa koncom prestupového obdobia je ruský útočník Jevgenij Mons. Tridsaťročný forvard doteraz hrával iba v ruských súťažiach, Michalovce sú pre neho prvou zahraničnou štáciou. Mons v piatok večer dorazil na Slovensko a hneď v nedeľu si odkrútil premiéru v drese „líšok“ v zápase proti Popradu (2:1).

Rodák z Čerepovca v tejto sezóne hrával v nadnárodnej KHL, kde obliekal dres Podolska. V 27 zápasoch zaknihoval štyri body za štyri presné zásahy. „Do zápasového diania som sa dostával ťažšie. Po mojom skončení v Podolsku som dlhšie nehral. Určite sa to bude zlepšovať. Verím, že v ďalších zápasoch budem pre tím ešte prospešnejší. Na druhej strane, zdolali sme silného súpera, z čoho sa veľmi teším,“ poznamenal po zápase ruský útočník, ktorého tréner Miroslav Chudý zaradil do druhej lajny k centrovi Petrovi Galambošovi a Matejovi Giľákovi.

Pre skúseného ruského útočníka nebola slovenská Tipsport liga neznámou. Vedel totiž o nej veľa od Júliusa Hudáčka, svojho bývalého spoluhráča z Čerepovca. „S Julom sme veľmi dobrí kamaráti. Slovenskú Extraligu mi odporúčal,“ pokračuje Jevgenij Mons, ktorý sa nevyhol ani otázke ohľadom ambícii. „Ako som videl z toho jedného zápasu, Michalovce žijú hokejom. Bol tu plný štadión, čo bola paráda. Ambície určite sú. Klub deklaruje, že chce ísť vo svojej prvej sezóne do play-off, čo my hráči chceme splniť. Cieľom je teda účasť v najlepšej osmičke,“ uzatvára debatu bývalý hráč Čerepovca a Podolska, ktorý v KHL odohral dokopy 256 zápasov a zaznamenal v nich okrúhlych 50 gólov.

Príchodom Monsa sa rozrástol počet legionárov v Dukle na osem. Hrať však môžu iba siedmi. Okamžite sa tak vyrojili špekulácie o odchode jedného z nich. „Čierny Peter“ ostal v nedeľu na Monsovho krajana Igora Safaralejeva, ktorý sa okamžite stal terčom špekulácii. Vraj je na lane českej Mladej Boleslavi. „Igor Safaralejev je stále hráčom našej Dukly, nikam sa nechystá. Informácie o tom, že by mal ísť do nejakého českého klubu sú nepravdivé. Na poslednom zápase sa "nezmestil" do zostavy kvôli novému útočníkovi, taktiež legionárovi,“ dôrazne prostredníctvom facebooku klub dementoval Safaralejevov odchod a rázne požiadal o zastavenie šírenia dezinformácii.

Peter Brendza



Uverejnené: 27.01.2020 17:32:18

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623