files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Košický kraj na najväčšom cestovateľskom veľtrhu ITF Slovakiatour 2020

Košický kraj bude mať aj tohto roku svoje miesto na ITF Slovakiatour 2020 v Bratislave. V expozícii Košického kraja sa budú prezentovať jednotlivé destinácie východoslovenského regiónu, ako aj subjekty z odvetvia turizmu, ktoré v kraji pôsobia. Svetlo sveta tu prvýkrát uzrie úplne nový pobytový katalóg určený tour-operátorom i jednotlivcom.

Aj na tohtoročnom veľtrhu cestovania ITF Slovakiatour 2020 sa v bratislavskej Inchebe predstaví Košický samosprávny kraj. Návštevníci tak majú príležitosť bližšie sa zoznámiť s turistickými možnosťami a novinkami v stále navštevovanejšom regióne na východe Slovenska. Podobne ako v ostatných rokoch, jednotlivé destinácie kraja (južný Zemplín, Košice, Spiš, Slovenský Raj a Gemer) priblížia zástupcovia oblastných organizácií cestovného ruchu. „Vraví sa, že dobré sa chváli samo. Nie je to však úplne pravda. V Košickom kraji máme množstvo klenotov, o ktorých často netušia ani ľudia, ktorí tu žijú. Veľtrh cestovania ITF Slovakiatour je pre náš kraj skvelou príležitosťou, ako o sebe dať vedieť a prilákať turistov na jedinečné atrakcie. Návštevníci veľtrhu sa v rámci expozície Košického kraja budú môcť stretnúť aj so zástupcami viacerých subjektov pôsobiacich v segmente cestovného ruchu, medzi ktorými sú hotely, Spišský hrad, kaštieľ Betliar či dokonca Rád premonštrátov z Jasova, ktorý sa stále intenzívnejšie zaoberá turizmom v ich kláštore," uviedol predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.


Expozíciu regiónu zastrešuje krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KRT). Tá už dlhšie verejnosti ponúka množstvo cestovateľských produktov a aktivít, na čo chce nadviazať aj v tomto roku. „Na ITF Slovakiatour 2020 predstavíme celú našu ponuku na tento rok, ktorá bude opäť o čosi bohatšia. Verejnosť tak v našom stánku môže získať aj informácie o mimoriadnych turistických vlakoch, ktoré prevádzkujeme. Prvý z nich – Ľadový expres Zimná edícia – navyše spúšťame už na budúci týždeň aj s atraktívnymi novinkami pre turistov i lyžiarov. Práve na blížiacom sa veľtrhu sa návštevníci prvýkrát môžu stretnúť aj s ponukou tohtoročných jednodňových zájazdov, ktorých bude dokopy až pätnásť," avizuje výkonná riaditeľka KRT Lenka Vargová Jurková.
 
Hneď v prvý deň veľtrhu (štvrtok 23.1.2020) o 14:00 v stánku Košického kraja ocenia osoby a organizácie, ktoré za uplynulé obdobie výrazne prispeli k rozvoju cestovného ruchu na území celej župy. Zároveň slávnostne predstavia zbrusu novú publikáciu určenú cestovným kanceláriám, jednotlivcom a ďalším organizáciám. Pôjde o nový a unikátny katalóg výletov a pobytov, ktorý vznikol v širokej spolupráci naprieč celým odvetvím a je jediným ponukovým katalógom svojho druhu v celej destinácii. Zábavnou časťou programu na stánku bude počas celého veľtrhu živá socha turistu v podaní umelcov z Big Names, degustácia vín a tiež možnosť odfotiť sa v špeciálnej fotobúdke Košice Región Turizmus.

Otváracie hodiny veľtrhu:
Odborná verejnosť:
23.1. (štvrtok) 9:00 - 18:00 hod.
24.1. (piatok) 9:00 - 13:00 hod.

Široká verejnosť:
24.1. (piatok) 13:00 - 18:00 hod.
25.1. (sobota) 10:00 - 18:00 hod.
26.1. (nedeľa) 10:00 - 17:00 hod.



Uverejnené: 22.01.2020 09:00:03 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.