files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Miškovec prvýkrát zdolaný, Dukla opäť v pásme play-off

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v dôležitom súboji 42. kola Tipsport ligy na ľade DVTK Jegersmedvék Miškovec 2:1 a opäť sa tak dostali do pásma play-off. Aktuálne im patrí siedme miesto. O góly Dukly sa postarali Ville Korhonen a Christophe Lalancette. Zverenci trénera Miroslava Chudého odohrajú u súpera aj ďalší duel, keď sa v piatok predstavia v Bratislave proti Slovanu. Doma ich uvidíme v nedeľu 26. januára, kedy vo východoslovenskom derby privítajú o 17.30 hod. Poprad.

Michalovčania začali na ľade tímu, s ktorým v tejto sezóne ešte nevyhrali, veľmi dobre. V prvých siedmych minútach viackrát podkúrili domácej obrane. Miškovec pohrozil v ôsmej minúte Harrisonom, ktorého natlačil do bránkoviska Vorobjov, na druhej strane zvonila po Chalupovej strele horná žŕdka. V jedenástej minúte zobral Spilar puk Dudásovi, posunul ho Korhonenovi, ktorý ale pálil len do dobre postaveného Rajnu. O minútu neskôr prenikol michalovskou obranou Patrik Kiss, jeho strelu ešte Trenčan vyrazil, no len k nepokrytému Gozovi, ktorý spomedzi kruhov vymietol pavučinu michalovskej brány. Odpoveď Dukly prišla o minútu neskôr, keď Hančákovu bombu od modrej tečoval do siete Korhonen. Následne Michalovčania prečkali vylúčenie Mesikammena a prvá tretina tak skončila remízou 1:1.  

V úvode druhej tretiny sa z ostrého uhla až k Rajnovi prirútil Giľák, ktorý však mieril len do ramena brankára DVTK. Dukla v ďalšej fáze opäť prestála vylúčenie Mesikammena, hoci Trenčanovi po strele Jesseho Dudása pomohla aj horná žŕdka. V ôsmej minúte prišiel za to trest na druhej strane. Spilar zachytil puk v útočnom pásme, našiel osamoteného Lalancetta, ktorý krásnym blafákom poslal Duklu do vedenia. Domáci mohli vyrovnať najskôr Kylom Beachom a potom aj Balászom Gozom, Adam Trenčan ale odolal. Michalovský brankár následne kryl aj strely Vandaneho s Magosim. V samom závere sa mohli jeho spoluhráči dostať do dvojgólového vedenia. Najskôr iba do Rajnu mieril Hvila a v posledných sekundách neprepasíroval puk za chrbát golmana DVTK Ville Korhonen.  

Miklós Rajna podržal svoj tím aj v úvode tretej tretine pri tutovkách Lalancetta a Vorobjeva. Na druhej strane vyrovnanie nepriniesla ani štipľavá strela Dudása, ktorú vytlačil Trenčan na ochrannú sieť. Obrovskú šancu na vyrovnanie získali domáci po faule Ťavodu na Tousignauta, ani tretiu presilovku ale Miškovec nevyužil. To, ako sa využívajú presilovky mohli následne ukázať domácim Michalovčania, keď za prehnanú aktivitu putoval na trestnú lavicu Zsombor Galajda. Nevyužitá presilovka ešte dala Miškovcu nádej. Maďarský celok pristúpil k odvolaniu brankára, ktoré ale vyrovnanie neprinieslo, a tak michalovská Dukla po prvýkrát v sezóne zdolala DVTK a v tabuľke sa dostala nielen pred neho, ale aj pred Nitru, ktorá zakopla v Nových Zámkoch.

DVTK Jegersmedvék Miškovec - HK Dukla Ingema Michalovce 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Góly: 12. Göz (P. Kiss) – 14. Korhonen (Ventelä, Hančák), 28. Lalancette (Spilar).
Vylúčení: 4:6, navyše Beach (Miškovec) 10. minút nešportové správanie sa. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:0. Divákov: 890. Rozhodovali: Kalina, M. Korba - Smrek, Beniač.
DVTK:  Rajna – Ross, Szirányi, Láda, Dudás, Göz, D. Kiss – Harrison, Galanisz, Magosi – Vandane, Tousignant, Beach – Farkas, Ritó, P. Kiss – Galajda, Mattyasovszki.
HK DUKLA INGEMA: Trenčan – Hančák, Ventelä, Pukka, Mesikämmen, Ťavoda, Vorobjov, Zekucia – Korhonen, Lalancette, Spilar – Hričina, Galamboš, Mašlonka – Safaralejev, Linet, Giľák – Chalupa, Šimun, Hvila.



Uverejnené: 21.01.2020 21:09:41 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.