files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mikko Pukka je z Michaloviec nadšený, už sa teší na fanúšika

Fínsku enklávu hráčov v Michalovciach rozšíril v týchto dňoch obranca Mikko Pukka. Skúsený 37-ročný zadák je už štvrtým hráčom z krajiny tisícich jazier v Dukle. Doplnil tak obrancov Konstu Mesikammena so Samelim Ventelom a útočníka Villeho Korhonena, ktorý do Michaloviec prišiel v novembri nedávno skončeného roka.

„Práve s ním som komunikoval svoj príchod sem. Sme z rovnakého mesta,“ podotýka rodák z Tampere, podľa ktorého ďalších slov nebola fínska trojica v Dukle tým hlavným dôvodom, prečo na Zemplín prišiel. „Samozrejme, zavážilo to, že sú tu, no nebol to hlavný dôvod. Tým bolo, že som chcel skúsiť novú výzvy. Hral som doteraz prakticky iba v rodnej krajine a chcem si zahrať aj inú súťaž. Michalovskú ponuku som preto veľmi rád prijal,“ pokračuje už šiesty Fín (útočníci Samuel Salonen a Aki Juusela už v tíme skončili), ktorý si v tejto sezóne obliekol dres michalovskej Dukly Ingema.

Michalovce sa bývalému hráčovi Tappara Tampere, Ilves Tampere, Saippy, TPS Turku či švédskej Luley, ktorý krátko pôsobil aj v Rusku a Kazachstane, veľmi páčia. „Som tu síce iba krátko, no je to tu zatiaľ super. Všetci sa ku mne správajú pekne. Viem, že Dukla je nováčikom ligy. Verím, že pre toto mesto a klub urobíme nejaký úspech,“ načrtol Pukka už aj ciele, kvôli ktorým sem prišiel. „Vedenie mi hovorilo o účasti v play-off. Momentálne sme síce na deviatom mieste, strata ale nie je veľká. Všetci musíme veriť, že sa nám to môže podariť.“

Skúsený obranca už za Duklu nastúpil v nedeľu v Detve (3:2). V piatok ho čaká druhý duel, tentoraz pred vlastnými fanúšikmi. Aj kvôli ním sa na konfrontáciu s Bankou Bystricou (začiatok o 18.00 hod.) teší už teraz. „O fanúšikoch som počul veľa dobrého. Každý z hráčov mi hovorí, že patria k najlepším na Slovensku. Teším sa na plný štadión a takisto aj na michalovského diváka. Verím, že ho nesklameme,“ dodáva na záver Mikko Pukka.

Mikko Pukka má bohatý hokejový životopis. Rodák z Tappary má na svojom konte vyše 600 duelov v najvyššej SM liige a hrával aj vo švédsku (aj najvyššiu súťaž za Luleu), Rusku, či Kazachstane. V materskej krajine v najvyššej súťaži obliekal dresy rodnej Tappary, Saippy, TPS Turku, Sport a Ilves Tampere. V tejto sezóne pôsobil práve v Tampere a rodnej Tappare, 29 duelov odohral aj v druholigovom KOOVEE, kde bol kapitánom. Je dvojnásobným vicemajstrom Fínska.



Uverejnené: 15.01.2020 10:30:25 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.