files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Stalo sa v Európskom meste športu – Jún

V mapovaní športového roka 2019 v Michalovciach, kedy bola metropola Zemplína Európskym mestom športu, pokračujeme tradične slabším mesiacom júnom. Aj teraz sa však udiali športové témy, ktoré zaujali. Napríklad, v Iuvente Michalovce vymenili trénera, futbalisti MFK Zemplín Michalovce začali letnú prípravu, nových hráčov predstavili v Dukle a Michalovce boli dejiskami aj dvoch zaujímavých športových akcií - 49. ročníka Veľkej ceny v džude a majstrovstiev Slovenska mladších žiačok a žiakov v hádzanej.

Tri zámorské posily Dukly

Vedenie HK Dukla Ingema Michalovce na začiatku júna predstavilo štyroch nových hráčov, s ktorými sa jej predstavitelia dohodli na zmluvách. Išlo všetko o zahraničných hráčov. Dukla sa dohodla s kanadským obrancom Codym Solom, americkým bekom Alexom Barronom, kanadským centrom Chritophe Lalancettem a fínskym útočníkom Samuelom Salonenom. Nakoniec do prípravy nastúpili iba Salonen s Lalancettem, prvý menovaný na jej konci v tíme skončil.

Nástupcom Petra Hatalčíka Peter Dávid

Novým trénerom Iuventy Michalovce sa stal Peter Dávid, ktorý predtým úspešne tri a pol roka pôsobil u českého majstra DHK Baník Most. Peter Dávid vystriedal Petra Hatalčíka, ktorého mimochodom menil aj v roku 2014 pri mužskom Tatrane Prešov.

Beskorovajnij majstrom sveta do 20 rokov

Stopér MFK Zemplín Michalovce Danylo Beskrovajnij sa stal s Ukrajinou majstrom sveta do 20 rokov. Na svetovom šampionáte hranom v Poľsku odohral Beskorovajnij za svoju krajinu všetkých sedem zápasov s plnou minútažou. Beskorovajnij prišiel do Michaloviec vlani v lete na hosťovanie z Dunajskej Stredy, ktorej je kmeňovým hráčov. Postupne sa prepracoval do základnej zostavy, na jar už hrával pravidelne. Ukrajinci triumfovali vo finále nad Južnou Kóreou, ktorú zdolali 3:1. Predtým si v semifinále poradili s Talianskom, vo štvrťfinále s Kolumbia a v osemfinále s Panamou.

Konečnými víťazmi Budkovce, Úbrež, Tušice a Tibava

V júni sme spoznali aj víťazov oblastných futbalových súťaží ObFZ MI. Už dávnejšie bol známy víťaz šiestej ligy, ktorým sa stali Budkovce. Tie v 26 zápasoch stratili iba dva body a sú tak suverénnym postupujúcim do piatej ligy. V siedmej lige Západ skončili na prvom mieste Tušice, vo Východnej skupine zase dominovala Úbrež, ktorá o svojom triumfe rozhodla až v poslednom kole. V ôsmej lige sa zase teší z prvého miesta Tibava.

Galavečer michalovského hokeja sa opäť podaril

Galavečer hokeja, Spolu meníme históriu. Takýto názov niesla akcia, ktorú vo štvrtok 13. júna na Moteli Kamenec zorganizoval hokejový klub Dukla Ingema Michalovce. Akcia bola v prvom rade pripravená ako poďakovanie partnerom klubu, ktorý sa taktiež výraznou mierou zaslúžili o to, že michalovský hokej bude v sezónne 2019/2020 v najvyššej súťaži. Zúčastnil sa na nej aj šéf Pro-hokeja Richard Lintner.

Futbalisti začali prípravu na druhý pokus aj s trénerom Šoltisom

S prípravou na svoju piatu sezónu medzi slovenskou elitou začali futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Tí ju odštartovali na druhý pokus. Ten prvý nevyšiel kvôli tomu, že sa tréneri Šoltis s Majorošom nedohodli s klubom na nových zmluvách. Nakoniec sa všetko utriaslo a na druhý deň družstvo normálne odštartovalo prípravu aj s Antonom Šoltisom ako hlavným trénerom.

Majstrovstvá Slovenska v hádzanej mladších žiačok a žiakov

Michalovce boli v júni dejiskom ďalšej významnej športovej akcie. V Chemkostav aréne, Mestskej športovej hale a telocvični GPH sa odohrali majstrovstvá Slovenska mladších žiačok a žiakov v hádzanej, ako aj otvorené majstrovstvá v minihádzanej. Majstrami Slovenska sa pri žiakoch stali hráči Tatrana Prešov, pri žiačkach vyhrala Iuventa Michalovce.

Veľká cena v džude už po štyridsiaty deviatykrát

Metropola Zemplína bola dejiskom aj ďalšej významnej športovej akcie. Už po 49. krát sa tu uskutočnila Veľká cena Michaloviec v džude. Štartovalo na nej 430 pretekárov z desiatich krajín (Slovensko, Česká republika, Ukrajina, Maďarsko, Poľsko, Rakúsko, Lotyšsko, Litva, Rumunsko, Estónsko).

Čupková najlepšou hokejistkou Slovenska

Za najlepšiu hokejistku Slovenska bola za rok 2018 vyhlásená rodená Michalovčanka Nicol Čupková. Hráčka Jagidel Ufa sa v sezóne 2018/2019 stala víťazkou ruskej WHL. Vo finálovej sérii s Petrohradom (3:0 na zápasy) zaknihovala päť kanadských bodov za dva góly a tri asistencie. Slovenská reprezentantka bola v aktuálnej sezóne druhou najproduktívnejšou hráčkou družstva so ziskom 44 kanadských bodov za 20 gólov a 24 asistencií, zahrala si dokonca aj v Zápase hviezd. V Ufe pôsobí už šiestu sezónu, predtým obliekala dres Slovana Bratislava.



Uverejnené: 14.01.2020 19:10:21 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.