files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Juniorka HK Mládež o krok bližšie k baráži o Extraligu

Dvanásť výhier (z toho jedna po predĺžení) a iba dve prehry. Takáto je doterajšia bilancia juniorov HK Mládež Michalovce v nadstavbovej časti I. ligy. Zverencom trénera Ivana Boržíka patrí jasné prvé miesto v tabuľke, keď druhá Dubnica nad Váhom na nich stráca sedem a tretí Ružinov Bratislava až jedenásť bodov.

Vzhľadom na to, že sa bude hrať ešte o osemnásť bodov to ešte nie je definitívne, no treba podotknúť, že Michalovčania sú blízko k extraligovej baráži, v ktorej štvoricu najslabších extraligistov vyzvú dvaja najlepší z prvej ligy. A treba podotknúť takisto aj to, že takto blízko k najvyššej súťaži nebola od sezóny 2014/2015, kedy sa hrala iba najvyššia juniorská súťaž.

Zvládli šesťbodové zápasy

Michalovčania urobili výrazný krok k baráži počas minulého víkendu, kedy na domácom ľade dvoma výhrami (4:1 a 7:2) odrazili nápor tretieho Ružinova Bratislava. Ten aktuálne na nich stráca už jedenásť bodov a čakajú ho ešte aj vzájomné súboje s druhou Dubnicou (tie absolvujú počas nasledujúceho víkendu na Považí aj Michalovčania). „Boli to veľmi dôležité zápasy. My sme urobili všetko preto, aby sme nastúpili v plnej sile. Som strašne rád, že sme tieto zápasy zvládli za šesť bodov a opäť sa krôčik posunuli bližšie k vytúženému cieľu,“ zdôrazňuje tréner juniorky Ivan Boržík, ktorý následne k víkendu dodáva. „Obaja sme si uvedomovali, že ide oveľa. Bolo to vidno hlavne v prvom zápase, kde bol dosť dlho bezgólový stav. Nám trošku nehrá do karát, že sa káder stále mení. Potrebujeme to ustáliť. V obidvoch zápasoch sme však podľa mňa boli lepším tímom a zaslúžene sme vyhrali.“

Doteraz iba dvakrát porazení

Aj po víkende tak naďalej platí, že Michalovčania sú na prvom mieste v tabuľke. Líder tabuľky dokonca zvýšil svoj náskok na druhú Dubnicu, ktorá zakopla v jednom zápase s Hobou Bratislava. „S postavením v tabuľke vládne spokojnosť,“ zdôrazňuje Boržík, ktorého zverenci v doterajších štrnástich dueloch zaknihovali iba dve porážky. „Bola trošku obava hlavne v novembri, kedy boli stužkové. Pred nadstavbou sme si s chlapcami povedali, čo chceme a čo je naším cieľom. Vytýčili sme si cieľ účasť v baráži a zatiaľ sa nám ho darí napĺňať,“ pokračuje Ivan Boržík.

Dominantný Borov, poďakovanie Chudému

K výbornej bilancii michalovským juniorom pomáha aj spolupráca s Duklou Ingema. Tá pravidelne uvoľňuje na zápasy dvojicu Dominik Borov a Alexander Zekucia, ktorí sú v zápasoch dôležitými piliermi tímu. „Hlavne Domino Borov ukazuje, že mu pôsobenie v Dukle prospieva. Je naším najproduktívnejším hráčom a je lídrom na ľade. Dokáže strhnúť mužstvo svojimi výkonmi. Podobne je na tom aj Zekucia. Obaja nám veľmi pomohli. Ukazujú, že pôsobenie v našom tíme neberú na ľahkú váhu. Chcú byť prospešní, čo sa im aj darí. Som strašne rád, že tréner Dukly pán Chudý nám vychádza v ústrety a túto dvojicu nám púšťa. Veľmi nám tým pomáha a ja sa mu aj touto cestou chcem poďakovať za výbornú spoluprácu,“ podotýka tréner juniorského tímu.

Návrat hráčov z reprezentačného projektu?

Okrem dvojice hráčov Dukly sa črtá aj návrat Adama Stripaia s Jakubom Raganom zo slovenskej osemnástky. Spomenutá dvojica absolvovala víkendové zápasy s Ružinovom. „Trošku vás opravím, oni sa nevrátili. Od pondelka sú totiž opäť s osemnástkou. Tá mala počas víkendu voľno, tak sme to využili a dohodli ich príchod k nám. Ako som totiž povedal, chceli sme urobiť všetko preto, aby sme nastúpili čo najsilnejší. Aj oni dvaja nám pomohli k cenným víťazstvám,“ zdôrazňuje Boržík, ktorý by bol rád, keby mu duo z osemnástky pomohlo aj v ďalších zápasoch. „Určite by som ich v tíme privítal. Takisto majú za sebou mužské zápasy v prvej lige, takže je to na nich vidno. Boli by prínosom.“ V hre podľa našich informácii je aj ďalšie posilnenie kádra. Je tak reálne, že Ivanovi Boržíkovi do tímu pribudnú aj ďalší hráči. „Pracujeme na tom, aby sme sa posilnili. Uvidíme, či sa nám to podarí. Každopádne, veľkým posilnením pre nás by bol návrat spomenutej dvojice z osemnástky. Spolu s Borovom a Zekuciom by tímu výrazne prospeli, čo ukázali aj posledné zápasy. S nimi sme rozhodne silnejší!“

Postup môžu spečatiť už cez víkend

Michalovčania môžu svoj postup do baráže spečatiť už nasledujúci víkend. Stane sa tak pokiaľ uspejú na ľade druhej Dubnice nad Váhom a tretí Ružinov zakopne doma s Piešťanmi. Tréner Boržík ale krotí eufóriu. „Vidieť sa v baráži rozhodne ešte nevidíme,“ reaguje a následne dodáva. „Máme to ale rozohrané dobre. Stále sa hrá o osemnásť bodov. My urobíme všetko preto, aby sme sa tam dostali. Ešte bližšie sa môžeme posunúť po víkende, kedy nastúpime na dvojzápas v Dubnici. Urobíme všetko preto, aby sme tých šesť bodov s Ružinovom potvrdili aj v Dubnici a boli zase o nejaký centimetrík bližšie.“ My len dodajme, že okrem dvojzápasu v Dubnici Michalovčania absolvujú aj dvojzápas na ľade predposlednej Hoby Bratislava a v poslednom dvojkole privítajú posledné Piešťany. V poslednom dvojkole sa odohrajú aj zápasy druhej Dubnice a tretieho Ružinova.

Peter Brendza



Uverejnené: 14.01.2020 12:23:33 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.