files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla prišla pod Pustým hradom o body aj o kapitána Kolbu

Už viackrát sa stalo hlavne na súperových ľadoch, že hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce nedokázali udržať gólový náskok. Nováčik Tipsport ligy v tomto smere platí nováčikovskú daň. Čo stačilo jeho hráčom na úrovni prvej ligy, to nestačí v najvyššej súťaži, kde ich súperi trestajú za každú chybu. Tak tomu bolo aj v piatok vo Zvolene, kde Dukla viedla po dvanástich minútach 2:0. Nakoniec ale prehrala 2:4. Mimochodom, bol to tretí takýto výsledok, ktorý Dukla zaznamenala v treťom zápase v roku 2020. Najskôr prehrala v Trenčíne a potom 4:2 zvíťazila aj doma s Liptovským Mikulášom. Príde výsledok 4:2 aj v nedeľu v Detve?

Aj keď Michalovčania vo Zvolene viedli, ich hra nebola optimálna. Bola skôr kostrbatá, viazla kombinácia a do šancí sa jej hráči dostali skôr po chybách Zvolenčanov, ako vlastným umením. Navyše, sami v obrane vytvárali jednu hrúbku za druhou a nebyť Adama Trenčana v bráne, prehrali by určite vyšším rozdielom a o body by sa nebojovalo do samého záveru. „Chýbali nám emócie na ľade, aj na striedačke. Z našej strany to bolo také mŕtve,“ rozhovoril sa útočník Matej Giľák, na ktorého slová nadviazal aj asistent trénera Richard Šechný, ktorý zvolenský „zimák“ dôverne pozná. „Nebolo to bohviečo. Síce sme viedli 2:0, no od začiatku nám chýbali emócie a pohyb. Súper mal väčšiu túžbu po víťazstve. Domáci od druhej tretiny zvýšili pohyb a boli lepším tímom. My sme v druhej tretine mali asi štyri strely na bránu, v tretej to bolo rovnako. Takto sa na ihriskách súperov bodovať nedá,“ veľavravne konštatuje Šechný.

Po vyrovnanej prvej tretine sa od druhej začal súboj domácich hráčov s brankárom Trenčanom. Ten dlhú dobu viedol. Zvolenu sa však na začiatku tretej časti podarilo zrovnať stav a v 51. minúte išiel do vedenie. Dukla mohla ihneď odpovedať, Korhonen ale nepremenil trestné strieľanie, čím definitívne postavil domácich na koňa. Tí obrať zavŕšili štvrtým gólom krátko pred koncom z presilovej hry. „Po ich vyrovnávajúcom góle sa stále dačo dalo s výsledkom urobiť. Mali sme presilovku, aj trestné strieľanie. Stále doplácame na naše chyby a nevyužité presilovky. Hrali sme síce vonku, takže body sme ani nestratili, no my musíme zbierať body aj u súperov. S takými výkonmi, aký sme podali vo Zvolene však určite bodovať nebudeme,“ pokračuje v kritickom tóne Giľák, ktorý vo Zvolene strieľal druhý gól Dukly. Aj pri prvom bol jeho útok, keď sa presadil center Jakub Linet. Okrem dobre rozohraného zápasu a bodov prišli Michalovčania vo Zvolene aj o kapitána Mareka Kolbu. Ten sa pri vlastnej bránke zrazil so svojim spoluhráčom Gabrielom Spilarom tak nešťastne, že si pri páde udrel hlavu a z ľadu ho odniesli na nosidlách. „Má ľahší otras mozgu. Ostal vo Zvolene v nemocnici na pozorovaní,“ podotýka k zdravotnému stavu kapitána Kolbu asistent trénera Richard Šechný.

Mareka Kolbu odniesli z ľadu na nosidlách (foto hokej.sk: Vladimír Chramazda)

Zdolajú Detvu aj do tretice?

V nedeľu sa zverenci trénera Miroslava Chudého predstavia opäť na ľade súpera a opäť to bude na strednom Slovensku. Tentoraz v Detve, ktorú už dvakrát v tejto sezóne zdolali. Najskôr vonku 4:0 a potom aj doma 6:1. „Všetci vieme, kde budeme hrať. Vieme, aká tam je atmosféra a prostredie. Na nič sa však nemôžeme vyhovárať. Musíme hrať od úvodu naplno a sebavedomo. Výkon zo Zvolena nám určite na body stačiť nebude,“ podotýka na záver Matej Giľák.

Peter Brendza



Uverejnené: 11.01.2020 10:45:40 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.