files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Gabriel Spilar: Musíme popracovať na presilovkách

Michalovská Dukla otvorila rok 2020 na domácom ľade tak, ako ho ukončila. Vo svojom prvom domácom stretnutí v novom roku doma jej hráči zdolali Liptovský Mikuláš 4:2 a po prehre v Trenčíne s rovnakým rezultátom sa dúfajme všetci opäť naladili na víťaznú vlnu. Tú budú v náročnom januári veľmi potrebovať, keď chcú splniť stanovený cieľ, ktorým je účasť v play-off.

Michalovčania sa nerozbiehali najlepšie. Po nevyužitej presilovke prišiel trest, keď ich za benevolentnosť v obrane potrestal Mário Kurali. „Bol to podobný zápas ako náš posledný v starom roku s Novými Zámkami. Mali sme za sebou dlhú cestu z Trenčína a po jednom dni opäť hrali. Možno aj tomu sa dá pripísať vlažnejší začiatok. Potom sme sa ale rozbehli a už v prvej tretine sme otočili skóre v náš prospech,“ rozhovoril sa Gabriel Spilar, ktorý vyrovnával na 1:1. Po ňom sa v prvej časti presadil ešte Igor Safaralejev a michalovské víťazstvo ešte poistili Ville Korhonen s Lukášom Hvilom. „Sme radi za toto víťazstvo. Možno sa to nezdá, no po ťažkej ceste a ťažkom zápase v Trenčíne sme sa rozbiehali ťažšie. Som rád za všetkých, že sme to zvrátili. Potvrdili sme, že doma sme silní a vieme tu vyhrávať aj zápasy, ktoré sa zo začiatku v náš prospech nevyvíjajú,“ pokračuje ešte k piatkovému duelu Gabriel Spilar.

Zverenci trénera Miroslava Chudého po lepšom závere prvej tretiny v druhej opäť skĺzli k chybám, za ktoré ich súper mohol potrestať buď v brejkoch, alebo v presilovkách. Tie ale Michalovčania ja za pomoci brankára Trenčana ustáli. „Bolo dobré, že sme ich ubránili. Myslím, že aj to nás môže posunúť dopredu,“ zdôrazňuje skúsený 39-ročný útočník, ktorý následne pridáva kritické slová. „Čo nám nejde sú presilovky. Aj keď tých bodov teraz možno máme dosť, keby sme dávali góly aj v presilovkách, mali by sme ich ešte viac. Ide to na vrub nás všetkých, ktorí sme tam. Určite v tomto smere máme rezervy a je na čom pracovať!“  

V nasledujúcich dueloch čakajú na Michalovčanov konfrontácie s tímami zo stredného Slovenska. V piatok 17. januára privítajú na svojom ľade majstra z Banskej Bystrice. Ešte predtým sa predstavia najskôr v piatok vo Zvolene a potom v nedeľu v Detve, teda u súperov s odlišným tabuľkovým postavením. „Určite tam pôjdeme s cieľom urvať čo najviac bodov. Sme si vedomí, že to ľahké zápasy nebudú. Ide o odlišné tímy, odlišné štadióny. Na všetko sa musíme pripraviť,“ dodáva na záver michalovský útočník, ktorý pri neúčasti Mareka Kolbu plnil aj funkciu kapitána tímu.

Peter Brendza



Uverejnené: 08.01.2020 21:08:12 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.