files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Šláger v Chemkostav aréne jednoznačne v prospech Iuventy

Aj keď obe mestá od seba delia stovky kilometrov, ženské hádzanárske súboje Iuventy Michalovce a HK Slovan Duslo Šaľa považujeme zakaždým za derby. Ide totiž o súboje dvoch najlepších slovenských tímov, a tak tomu bolo aj v prvú nedeľu roka 2020, kedy sa v michalovskej Chemkostav aréne odohral ďalší zo súbojov týchto dvoch tímov.

Rivalitu ešte viac zvýraznil fakt, že trénerom Dusla je Ján Packa, ktorý Iuventu doviedol k štyrom titulom, no a keďže išlo v pätnástom kole MOL ligy aj o priamy súboj o druhú priečku a o to, kto dostane šancu ponaháňať prvý Most, nábojov bolo viac ako dosť. Nakoniec všetko skončilo podľa predpokladov. Iuventa zvíťazila 35:28, čím natiahla svoju víťaznú sériu na sedem zápasov, ukončila šesťzápasovú víťaznú sériu Dusla, odtrhla sa od neho v tabuľke na tri body a rovnaký počet bodov stráca aj na vedúci Most, ktorý v jarnej časti privíta na svojej palubovke.

Základ víťazstva v dobrej obrane

Michalovčanky tak nadviazali na záver roka 2019, kedy v šiestich ligových zápasoch zaznamenali dvanásť bodov a dali tak zabudnúť na čierny október tohto roka, kedy v troch zápasoch zaknihovali iba jediný bod. „Všetky veríme, že to je už za nami,“ reaguje kapitánka Iuventy Patrícia Wollingerová, ktorá ako správna kapitánka v nedeľu zdvihla vlajku Iuventy, keď v šlágri zaknihovala jedenásť presných zásahov. „Myslím si, že sme potešili výsledkom aj výkonom. V prvom polčase sme ich v obrane dostali do takých situácii, ktoré sa ťažšie riešia. Práve v tom bol základ. Z dobrej obrany sme vyrážali do kontier a našťastie sme premieňali šance. Základ nášho víťazstva bol v dobrej obrane,“ pokračovala Patrícia Wollingerová.

Odrazili nápor súpera

Oboch súperov pred zápasom delil iba jediný bod. Iuventa tak po výhre nielenže hodila rukavicu lídrovi súťaže z Mostu, ale odrazila aj útok Šale, od ktorej odskočila na tri body. „Či sme od nich odskočili až do konca súťaže, to je teraz ťažké povedať. Je iba január, liga končí v apríli,“ okamžite oponuje michalovská kapitánka. Podľa jej slov Duslo v súboji o medaile, ale aj o pozíciu najlepšieho slovenského tímu pred play-off nepovedalo posledné slovo. „Určite nie! Nechcem nikoho podceňovať, ale Šaľa zrejme bude naším súperom vo finále pohára a pobijeme sa s ňou asi aj o titul. Pre nás táto výhra znamená viac po mentálnej stránke. Do nového roka sme vstúpili dôležitým víťazstvom. Ďalšie prípadné zápasy so Šaľou budú určite ešte náročnejšie,“ dodáva Wollingerová.

Stále majú na čom pracovať

Čo sa týka strelkýň, michalovskej najskúsenejšej hráčke konkurovala na druhej strane úderná spojka Natália Némethová. Tá zaknihovala takisto jedenásť presných zásahov. „Rozhodla určite obrana,“ nadviazala na Wollingerovej slová dvadsaťročná kanonierka. „V druhej polovici prvého polčasu sa od nás gólovo odtrhli a potom sme sa už nevedeli dostať do zápasu. Zápas nám ukázal, že stále máme na čom pracovať. Odraziť sa môžeme z druhého polčasu, kde sme s nimi dokázali držať krok,“ pokračuje Némethová.

Ukončia pätnásťročné čakanie?

Aj keď tímy sú s počtom slovenským titulov v historickej tabuľke na prvých dvoch miestach, viac sa momentálne darí Iuvente. Tá sa bude v jari biť už o svoj desiaty titul v rade a trinásty celkovo. Šaľa má na svojom konte síce deväť majstrovských titulov, no posledný získala ešte v roku 2005. „Obidva ligové zápasy ukázali, že sú krôčik pred nami. My sa teraz musíme dať dokopy. Musia sa nám vrátiť zranené hráčky. Do play-off určite viac popracujeme na obrane a bude to z našej strany lepšie,“ smelo konštatuje Némethová, ktorá zase verí, že Duslo nepovedalo posledné slovo. „Ja verím, že keď budeme v kompletnom zložení, dokážeme Iuventu potrápiť viac. Verím, že tento rok to padne na našu stranu a Michalovčanky vo finále zdoláme,“ dodáva na záver sympatická spojka, ktorá už nakukla aj do reprezentácie Slovenska.

Peter Brendza



Uverejnené: 06.01.2020 13:00:30 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.